Cum putem combate buruienile ?

0 Shares
0
0
0

Cum putem combate buruienile ?Ce fac oamenii care vor sa mearga la cinema? Isi cumpara un bilet. Ce fac doi tineri care vor sa locuiasca impreuna? Isi cumpara o locuinta?

Ce fac oamenii care vor sa lucreze in agricultura? Isi cumpara motocultoare. De ce ? Pentru ca aceste utilaje sunt cea mai buna investitie cand vine vorba de suprafetele mai mici de teren care trebuie lucrate.

Imi povestea zilele trecute un agricultor de cat de eficinte pot fi aceste motocultoare. El si-a dat seama de acest lucru, fapt pentru care si-a cumparat unul. Tu? Ce mai astepti? Intra pe Motocultoare-motosape.blogspot.com si alege motocultorul potrivit, la pretul dorit.

Una dintre cele mai grave probleme pe care le intampina agricutorii o reprezinta buruienile. Sunt insa o multime de metode de combatere a acestora. Putem vorbi de metode agrotehnice, fizice, biologice sau chimice.

Metdele agrotehnice sunt metode avantajoase de combatere a buruienilor, deoarece ele pot combate toate speciile. O problema in aplicarea acestora ar fi faptul ca nu se actioneaza de fiecare data atunci cand trebuie. In plus, combaterea buruienilor prin metodele agrotehnice este costisitoare si necesita o mare forta de munca.

Aceste metode presupun de fapt lucrari de baza asupra solului (araturi la adancimea potrivita), lucrari superficiale asupra soluluipremergatoare semanatului (grapatul), semanatul la timp, plivitul manual, plivitul mecanic sau mulcitul (acoperirea suprafetei cu o folie neagra care izoleaza buruienile astfel incat sa nu se realizeze procesul de fotosinteza).

Printre metodele de combatere a bucurienilor se numara si metodele fizice, asa cum am amintit la inceput. In aceasta categorie intra arderea buruienilor, care trebuie realizata cu mare grija, astfel incat sa se faca in siguranta, sterilizarea solului (se introduce abur la temperaturi de 60-80 de grade Celsius, la o adancime de 0-10 cm), stropirea electrostatica (solutia de erbicit capata forma unui nor ionizat, datorita metodei de pulverizare) si folosirea undelor electromagnetice (sunt folositi curenti de inalta tensiune).

Metodele biologice de combatere a buruienilor presupun distrugerea acestora cu ajutorul unor inamici naturali, cum sunt insectele, diverse boli sau plantele de cultura. Aceste metode functioneaza doar la anumite plante si presupune inmultirea acestor inamici, astfel incat odata ce sunt aplicati sa combata buruienile.

Ultima metoda pe care o amintim este metoda chimica. Asa cum bine stiti, aceasta presupune folosirea substantelor numite erbicide. Erbicidele trebuie sa fie avizate in tara in care sunt folosite si ele pot distruge partial sau total buruienile care afecteaza culturile.Este important sa afli ce tip de metoda de combatere a buruienilor este cea mai potrivita pentru culturile tale si sa incerci sa o pui in aplicare la momentul potrivit pentru a functiona.

Te poti numi un adevarat agricultor doar atunci cand ai in vedere tot ce inseamna agricultura, doar atunci cand esti responsabil in ceea ce faci si cand esti dispus sa faci anumite sacrificii pentru a reusi. Agricultura este un domeniu dezvoltat, care contiua sa se dezvolte, iar acest lucru se intampla si datorita faptului ca utilajele moderne vin in sprijinul agricultorilor pentru a-i ajuta sa-si lucreze pamantul cat mai calitativ, astfel incat sa aiba un profit cat mai bun.

0 Shares