Share Button

Cum iti poti imbunatati viteza site-ului?
In situatia in care esti proprietar de site, ar trebui sa tii mare cont de traficul de pe site-ul tau, de rata conversiei, dar si de rata de revenire a utilizatorilor.

Datorita faptului ca majoritatea paginilor web se incarca foarte rapid, cei mai mlti dintre utilizatori asteapta aproximativ doua secunde pentru ca site-ul sa se incarce, astfel ca daca in acest timp site-ul tau nu se va incarca, vizitatorii iti vor parasi in secunda 3 site-ul.

Este foarte important iarasi de mentionat faptul ca viteza site-ului este foarte importanta si pentru Google, care in cazul in care ai un site foarte rapid iti va pozitiona mai bine site-ul, in timp ce daca site-ul tau se incarca greu, locul site-ului in paginile cu rezultate Google nu va fi unul tocmai bun.

Ei bine, in cazul in care consideri ca site-ul tau nu are o viteza de incarcare tocmai buna, ai putea ca mai intai de toate sa verifici viteza de incarcare a acestuia, iar acest lucru iti este destul de usor acum, asa ca nu mai trebuie sa pierzi mult timp pana sa iti verifici site-ul.

In cazul in care site-ul tau se incarca in maxim o secunda, atunci timpul de incarcare este unul perfect, daca acesta se incarca intre 2 – 3 secunde are un timp de incarcare bun. In conditiile incare site-ul se incarca intre 3 – 5 secunde timpul de incarcare este decent dar trebuie imbunatatit, in timp ce daca dureaza mai mult de 5 secunde pentru ca site-ul sa se incarce, atunci timpul de incarcare ester au iar tu pierzi o gramada de vizitatori din acest motiv.

Pentru a imbunatati viteza de incarcare a site-ului, cel mai bine ar fi sa apelezi la ajutorul specialistilor, insa vei putea sa faci si tu anumite lucruri care vor putea fi de folos.

In primul rand ar trebui sa acccesezi Gazduireenterprise.ro, pentru a alege un serviciu de hosting care consideri ca ti se potriveste. De cele mai multe ori, o gazduire de proasta calitate, afecteaza atat de mult site-ul incat acesta are o viteza foarte slaba de incarcare.

Apoi, ai putea sa incepi sa elimini toate plugin-urile care nu sunt necesare, si cu siguranta daca stai sa arunci o privire mai atenta, vei observa ca ai instalate cateva plugin-uri care iti incetinesc foarte mult site-ul.

Pentru a remedia aceasta problema, ar cam trebui sa dezactivezi plugin-urile respective, apoi sa le stergi definitiv din cpanel.

Un alt pas pe care ai putea sa il faci pentru a-ti imbunatati viteza site-ului, ar fi acela de a reduce dimensiunile imaginilor, iar apoi, sa cauti toate imaginile inutile de pe site si sa le stergi. Sunt sanse mari ca si din acest motiv site-ul tau sa fie unul lent.

Tema site-ului poate reprezenta un alt motiv pentru care site-ul tau are o viteza slaba in comparatie cu celelalte site-uri. Tocmai de aceea, trebuie sa ai o tema noua, o tema actualizata si care sa ii ofere site-ului tau un aspect modern, iar acesta sa poata sa fie accesat si de pe telefoanele mobile.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply