Cum alegi un scaun pentru gaming?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un scaun pentru gaming?In cazul in care esti genul de persoana care a dezvoltat o adevarata pasiune pentru jocurile pe calculator, cu siguranta nu ai nevoie doar de un calculator foarte performant, care sa iti permita sa joci absolut toate jocurile care iti plac, ci ai nevoie si de un scaun bun pentru gaming.

Exista acum o multime de modele de scaune pentru gaming, asa ca este deosebit de important sa te asiguri de faptul ca faci alegerea corecta. Citeste pana la final, si vei fi cu un pas mai aproape de scaunul ideal pentru tine.

Scaun pentru gaming

Un scaun pentru gaming care se apropie foarte mult de un scaun clasic de birou in ceea ce priveste designul, este fara doar si poate, cel mai popular model de scaun gaming pe care il vei gasi pe piata.

Intre un astfel de scaun insa, si un scaun de birou, exista diferite diferente semnificative. Scaunele pentru gaming au aditiile speciale in zona cervicala si in zona lombara, motiv pentru care gamerii au o pozitie corespunzatoare cand stau la calculator.

Apoi, exista diferite alte diferente intre cele doua tipuri de scaune, iar acestea tin de ergonomie, dar si de accesul rapid pe care il ofera la mouse si la tastatura. Exista astfel de scaune care permit un balans mai mare fara a se dezechilibra, asa cum s-ar intampla cu un scaun de birou de exemplu.

Tot in ceea ce priveste un astfel de tip de scaun pentru gaming, trebuie mentionat faptul ca exista scaune cu variante pe roti, sau scaune pentru gameri fixe. Fiecare isi alege scaunul din acest punct de vedere (si nu numai), in functie de preferinte.

Scaun balansoar

Un astfel de scaun poate reprezenta o optiune interesanta pentru utilizatorii de jocuri pe consila, care se uita pe un ecran mare in timp ce se joaca. Aceste scaune le ofera gamerilor posibilitatea de a se bucura de o pozitie comoda, insa chiar si in aceste conditii, nu reprezinta cele mai ergonomice variante.

Acest tip de scaune pentru gameri nu este echipat cu postament. Scaunele din aceasta categorie sunt in forma de litera L, iar sezutul si spatarul sunt singurele componente ale sale.

Un scaun pentru gaming de tip balansoar, este voluminos si greu, iar din cauza faptului ca nu are rotite, este destul de greu de transportat.

Scaun de gaming de tip piedestal

Acest tip de scaun reprezinta de fat o combinatie intre scaunul pentru gaming de tip balansoar si scaunul pentru PC. Un astfel de scaun este potrivit pentru utilizatori, dat fiind faptul ca le da voie sa se joace (si sa se simta confortabil in acelasi timp), si pe PC, dar si pe consola.

Un scaun de gaming de tip piedestal are o stabilitate mai buna in comparatie cu scaunul de tip balansoar, iar bratele sale si spatarul au fost imprumutate de la scaunul de birou clasic.

Scaune pentru simulatoare

Fara doar si poate, acestea sunt cele mai apreciate scaune pentru gaming, de catre pasionatii jocurilor pe calculator. Un astfel de scaun are in dotare o bara speciala din metal, dar si un suport pentru volan si pentru pedale.

Este important ca suportul pentru pedale sa poata fi ajustat, in asa fel incat fiecare gamer sa poata sa ajunga cu usurinta la pedale.

La fel ca si celelalte doua scaune destinate gamerilor, si acest tip de scaune pentru simulatoare are o greutate destul de mare, iar acest lucru se datoreaza faptului ca scaunul este fix, si nu permie rotatia. Din acest motiv, gamerii trebuie sa se gandeasca foarte serios la locul in care isi vor aseza scaunul imediat dupa ce il vor cumpara.

0 Shares