Share Button

Criterii in functie de care alegi scoala copiilor taiEste evident faptul ca fiecare parinte isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru copilul sau, asa ca in momentul in care trebuie sa isi inscrie copilul la scoala, va cauta cele mai bune solutii pentru a gasi scoala cea mai buna.

Inainte insa de a-ti inscrie copilul la scoala, cu siguranta ar trebui sa il inveti sa numere, sa faca niste calcule, sa il inveti chiar si sa isi scrie numele sau anumite alte litere, pentru ca astfel ii vei usura situatia pe cand va fi elev in primul an de scoala.

Ei bine, si daca tot a venit vorba de scoala, trebuie sa alegi pentru copilul tau acea scoala unde sunt ascultati si parintii. Sunt o multime de scoli la nivel de tara, unde directorii si cadrele didactice fac o multime de lucruri, fara a se consulta si cu parintii elevilor. Cu siguranta o astfel de scoala ar fi de evitat.

O idee inspirata ar fi aceea de a nu-ti inscrie copilul la o scoala unde parintii sunt mai presus de profesori si de directori, pentru ca in cadrul acestor scoli nu sunt reguli si criterii clare, astfel ca din acest motiv, cadrele didactice vor incerca sa faca tot ceea ce le sta in putere pentru a-i multumi pe parintii elevilor.

Sunt o multime de parinti, care in momentul in care isi inscriu copilul la o scoala, incep sa promoveze foarte mult scoala respectiva, tocmai din dorinta de a arata faptul ca ei si-au inscris copilul la o scoala renumita.

In acest caz, inainte de a-ti inscrie copilul la o scoala, va trebui sa te interesezi personal, dar si sa vorbesti cu cadrele didactice de la scoala respectiva, vei putea sa asculti mai multe pareri, iar daca intr-adevar, toata lumea are numai cuvinte de lauda despre scoala respectiva, atunci se merita sa iti inscri
i acolo copilul.

De evitat ar fi si scolile in care copiii nu fac sport, sau nu pot sa iasa in curtea scolii, si sunt mai mult ca sigur astfel de scoli, unde administratia da la o parte orele de educatie fizica si sport, si nici nu organizeaza competitii sportive.

Ar fi indicat iarasi sa alegi pentru copilul tau o scoala in care nu doar matematia sau limba romana sunt materii importante. Trebuie sa alegi sa iti duci copilul la o scoala unde se pune accent pe educatie.

Nici ideea de a-ti inscrie copilul la o scoala care sa mandreste cu faptul ca are mai multi elevi olimpici la diferite materii, nu este una buna, pentru ca in cazul in care copilul tau, la fel ca si alti copii, nu vor reusi sa fie olimpici, au toate sansele sa fie marginalizati.

Cu siguranta si zona din oras unde este amplasata scoala are o importanta deosebita, insa daca locuiesti in capitala, atunci cu siguranta ar fi bine sa iti duci copilul la o scoala particulara sector 1, asta mai ales daca locuiesti chiar in zona respectiva.

Daca iti vei duce copilul la o astfel de scoala, cu siguranta profesorii isi vor da si mai mult interesul pentru ca atat copilul tau, cat si alti copii sa acumuleze cat mai multe informatii, pentru ca atunci are de castigat si scoala, dar si elevul.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply