Constructia unei case – calcularea pretului

Constructia unei case – calcularea pretului

0 Shares
0
0
0

Constructia unei case – calcularea pretului
Calcularea pretului unei case, este partea unde majoritatea oamenilor se incurca. Acestia obisnuiesc sa priveasca diferite show-uri de constructii, sa citeasca reviste si alte publicatii de specialitate, sfarsind prin a-si face o idee complet gresita sau cel putin incompleta despre costul total al unei astfel de constructii. Ai nevoie de ciocane rotopercutoare pentru constructia casei tale? Cele mai bune modele pot fi gasite pe Zyg.ro.

Pentru a stabili costurile totale trebuie sa faci cercetare la modul realist, divizand acest cost la metrii patrati ai viitoarei case, incluzand terenul aferent, caile de acces etc. In afara de costul total de constructie per metru patrat, trebuie sa calculezi si celelalte costuri de care la inceput, poate ca nu vei tine seama: costurile cu proiectarea (arhitectul), taxele platite catre autoritatile locale, planurile de constructie si inginerul constructor care se va ocupa de dezvoltarea santierului, taxele catre diferiti consultanti (pe energie, pe mediu, etc.).

La sfarsit, vei constata ca doar plata acestor taxe suplimentare, iti poate mari costurile generale cu cel putin 10-20%.  De exemplu, daca ai un buget de 400.000 de dolari, trebuie sa scazi aproximativ 50.000 (taxele suplimentare) si sa imparti aceasta suma la zona de construit: de exemplu 200 de metri patrati, adica 350.000 dolari / 200 metri patrati, de unde vor rezulta 1750 de dolari per metru patrat, de construit. Acesta este bugetul tau si nu altul, iar constructorul tau trebuie sa stie asta.

Gaseste un designer potrivit.

Gasirea unui designer cu adevarat bun, adica a unui arhitect cu experienta, cere un pic de cercetare. Designer-ul va avea capacitatea sa-ti transforme ideile in realitate – prin desene si proiecte specializate.

Autoritatile locale vor avea nevoie de aceste desene sau proiecte pentru a putea evalua planurile cladirii si a da aprobarile necesare. De asemenea, inginerul constructor va avea si el nevoie de aceste planuri, pentru a evalua costurile. Cea mai buna metoda de a gasi un inginer constructor, este de asemenea prin cercetare locala.

Intreaba-ti prietenii.

Inainte sa te apuci sa cauti tu, este o idee buna sa-ti intrebi si prietenii sau rudele, acestia iti vor da raspunsuri oneste. Intreaba-i pe cine au folosit atunci cand si-au renovat sau si-au construit casa si daca au fost multumiti de serviciile prestate.

Daca vei auzi aceleasi nume in mai multe cazuri, atunci poti fi sigur ca acel constructor sau companie este serios si il poti contacta si tu.

Cauta si pe internet.

Fa un research pe internet si pe site-urile de social media. Daca vrei un constructor profesionist, acesta nu va omite prezenta pe un mediu atat de important cum este internetul. Pe internet poti gasi si opinii despre serviciile acestora si despre cat de seriosi sant (daca intarzie cu constructia, daca nu, etc.). Cunoasterea este putere.

Este foarte important ca in timpul procesului de constructie sau de renovare, sa poti monitoriza toti pasii. Acest lucru il poti face daca nu te pricepi, numai cu ajutorul unui inginer constructor. Intelegerea procesului de constructie este foarte importanta, mai ales daca tu esti proprietarul viitoarei case.

0 Shares