Ce trebuie sa verifici la service inainte de a cumpara o masina second hand

Ce trebuie sa verifici la service inainte de a cumpara o masina second hand

0 Shares
0
0
0

Achizitia unei masini este intotdeauna o investitie serioasa. Iar cand vine vorba si de siguranta ta si a familiei tale, trebuie sa fii cat se poate de exigent cu lucrul in care iti investesti banii.
In cazul in care vrei sa iti iei o masina second hand, trebuie sa stii ca exista diferente intre a cumpara masina de la o persoana fizica si de a o lua de la un dealer. Dealerul iti vinde masina cu verificarile deja facute si doar daca mai vrei tu niste verificari suplimentare, poti sa le faci, dar evident, le vei si plati. Daca iti iei masina de la un vecin, nici nu incape indoiala ca tu vei fi cel care va plati inspectia la masina, nu vecinul care vrea sa ti-o vanda.

Ce trebuie sa verifici la service inainte de a cumpara o masina second hand

Unde verifici o masina second hand

Aceste verificari trebuie facute intr-un service autorizat si la un mecanic cu experienta. Din nou, este vorba de siguranta ta si a familiei tale si nu trebuie sa risti nimic. Tinand cont ca sunt masini care pot prezenta vicii ascunse, este bine sa mergi nu doar la un service cunoscut pe piata, ci si la un anumit mecanic care a vazut multe la viata lui si isi da seama repede de o problema la masina, daca ea exista.
Service-ul sau mecanicul iti pot recomanda anumite verificari pentru a testa cele mai sensibile componente ale masinii si modul in care aceasta reactioneaza in mers sau stationare, sau poti veni chiar tu cu propriile cerinte. Conform evmania.ro, este important sa ai masina verificata sub rampa pentru a vedea daca exista semne ale unor reparatii, suduri sau alte probleme, cum ar fi scurgeri de lichide.

Ce trebuie sa verifici la o masina second hand

In primul rand trebuie testat sistemul de franare; nu vrei sa ai probleme cu franele cand ti-e lumea mai draga. Suspensia trebuie testata si ea. Orice fel de inspectie va veni si cu un raport al problemelor gasite, iar mecanicul iti va explica in ce masura problemele gasite iti vor afecta deplasarea cu masina. Recomandarea noastra este sa te apuci de reparatii, oricat ar fi de insignifianta problema, pentru ca o problema mica se poate transforma intr-una catastrofala foarte repede. Nu amana reparatiile si nici nu apela la service-uri care fac treaba de mantuiala, doar ca sa fie mai ieftin.
Este recomandat sa faci si o diagnoza computerizata la masina, pentru a afla care este starea reala a ABS-ului, spre exemplu, a controlului de stabilitate electronic, a injectoarelor etc. Dupa raportul unde sunt trecute toate problemele gasite la masina, urmeaza un deviz unde vor fi enumerate toate potentialele reparatii si piesele care vor fi necesare. Daca iti iei masina de la o persoana fizica, acest deviz este un document important in negocierea cu vanzatorul, care ar trebui sa reduca din pret tinand cont de problemele gasite la masina si de costurile necesare reparatiilor.

0 Shares