Ce trebuie sa stim despre incinerare?

Ce trebuie sa stim despre incinerare?

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca esti bogat sau sarac, indiferent daca esti sanatos tun sau bolnav, mai devreme sau mai tarziu, vei muri, la fel ca mine, la fel ca parintii si surorile, la fel ca si orice alta ruda sau cunostinta.

Singurul lucru de care putem fi siguri atata timp cat existam pe acest pamant, este ca intr-o buna zi, fiecare dintre noi vom parasi aceasta lume, insa nu stie nimeni nici cand se va intampla, nici unde se va intampla si nici in ce conditii isi va gasi sfarsitul.

Ceea ce pot sa stie insa oamenii, este daca vor fi incinerati sau inhumati. In tara noastra se practica cel mai frecvent inhumarea, insa in ultimii ani se pare ca inicinerarea a inceput sa creasca din ce in ce mai mult in popularitate, iar un incinerator 2021 cu siguranta va avea o activitate mult mai mare decat in trecut.

Exista diverse motive pentru care incinerarea este un proces care creste din ce in ce mai mult in popularitate in Romania. In primul rand, exista persoane care doresc sa fie incinerate dupa moartea lor, si chiar solicita acest lucru. Alte persoane lasa in scris, faptul ca isi doresc sa fie incinerate dupa ce parasesc aceasta lume, iar familiile indoliate se conformeaza.

Alte familii aleg sa isi incinereze decedatii din cauza costurilor care sunt mai mici in ceea ce priveste incinerarea, decat in ceea ce priveste inhumarea. Pentru cei care provin din familii modeste, cateva sute de lei au o mare importanta, deci cu siguranta vor alege solutia cea mai ieftina.

Si pana la urma….cel decedat fie este incinerat, fie este inhumat, inapoi tot nu se mai intoarce. In plus, daca este incinerat, urna cu cenusa este predata familiei si poate fi pastrata in sanul familiei. Deci, iata un mar avantaj al incinerarii.

Pentru ca se practica din ce in ce mai des si in Romania incinerarea, oamenii doresc sa afle cat mai multe informatii cu privire la aceasta, iar acest articol va prezinta unele informatii foarte utile in acest sens.

Incinerarea este egala cu inhumarea

Exista persoane care se intreaba despre ceea ce spune cadrul legislativ din tara noastra despre incinerare, pentru ca nu doresc sa incalce legea daca isi incinereaaza decedatii. Ei bine, in tara noastra, ca statut, atat incinerarea cat si inhumarea sunt privite la egallitate si au acelasi statut, dupa cum este mentionat in art. 80 din Noul Cod Civil, cu privire la Respectarea vointei persoanei decedate.

Unde se realizeaza incinerarea?

Aici lucrurile sunt cat se poate de simple. O incinerare se poate efectua doar intr-un crematoriu autorizat, care din toate punctele de vedere isi desfasoara activitatea legal. Pentru ca incinerarea sa aiba loc, sunt necesare unele documente (certificatul de deces, adeverinta de incinerare, aviz sanitar pentru transport in cazul in care situatia cere acest lucru, dar si un certificat care sa dovedeasca faptul ca persoana decedata a fost imbalsamata.

Se poate face incinerarea fara sicriu?

Exista persoane care doresc sa afle raspuns si pentru aceasta intrebare, considerand ca incinerarea fara sicriu ar fi mai putin costisitoare. Ei bine, lucrurile sunt cat se poate de simple: fiecare decedat trebuie introdus intr-un sicriu pentru incinerare.

Prin urmare, incinerarea fara un sicriu nu este posibila. Sicriele speciale pentru incinerare  sunt cunoscute sub numele de sicrie de incinerare, care sunt fabricate din materiale foarte inflamabile.

In productia de sicrie de incinerare, se renunta la decoratiuni precum sculpturi, manere si accesorii. In plus, sunt fabricate din tipuri de lemn ieftine, cum ar fi plopul, pinul sau molidul, si sunt in general, mai putin costisitoare de prelucrat. Din acest motiv, ele sunt de asemenea, semnificativ mai ieftine decat sicriele conventionale.

0 Shares