Ce poti sa faci cu uleiul de masline?

0 Shares
0
0
0

Ce poti sa faci cu uleiul de maslineUleiul de masline este un tip de ulei foarte sanatos, insa pe langa acest aspect, este un ulei care ofera o aroma aparte, care mentine si transmite aromele mancarurilor si condimentelor, care satisface si cel mai pretentios apetit.

Exista mai multe tipuri de ulei de masline, fiecare cu anumite proprietati aparte, unele sunt bune sa fie folosite direct sau la temperaturi mici, uleiul de masline virgin si extra virgin intra in aceasta categorie, iar uleiurile rafinate pot fi folosite si pentru gatit la temperaturi mai ridicate.

In Braila gasesti ulei de masline la Selgros, de mai multe tipuri.

Uleiul de masline virgin si extra virgin rezista la caldura destul de bine, insa aceste tipuri isi pierd din aroma la caldura, sunt mai bune pentru preparate ce nu trebuie gatite, precum salatele. Pot fi folosite pentru a armoniza condimentele dintr-un preparat, pentru a imbunatatii aromele etc.

In acelasi timp, uleiul de masline echilibreaza aciditatea in produse precum rosii, vin, suc de lamaie, sau otet, astfel pentru salate sunt ideale. Fiecare tip de ulei de masline are o aroma unica, fiecare in parte se potriveste cu anumite ingrediente si produse. Uite cateva modalitati in care poti folosi uleiul de masline:

● in salate sau dressing-uri
● in sosuri pentru carne, peste sau legume. Poti de asemenea sa il folosesti pentru marinate.
● peste pasta sau legume, un pic de ulei de masline poate face diferenta
● poate fi folosit in loc de unt sau margarina
● ca un aperitiv, cateva baghete prajite usor cu un pic de ulei de masline si un pic de usturoi
● in cartofii piure in loc de unt sau peste cartofii copti
● poti sa faci un dip sanatos, amestecand fasole alba, usturoi si ulei de masline, impreuna cu ce condimente preferi
● indiferent pentru ce ai nevoie de un sos, uleiul de masline este un ingredient important, care poate face diferenta

Poti sa folosesti ulei de masline in aproape orice reteta, este o varianta sanatoasa de ulei, iar pretul nu este atat de mare incat sa nu se merite. Selgros iti pune la dispozitie mai multe tipuri de ulei de masline, pentru nevoile tale culinare.

Selgros Braila
Produse alimentare si nealimentare
Strada Ramnicu Sarat nr. 92B Braila,810 166 , RO
Tel: 0239 602 000
Fax 0239 602 199

0 Shares