Share Button

Ce fel de bunuri ar trebui sa amanetezi?
Stim ca te-ai intalnit des cu ocazii in care ai avut nevoie urgent de bani, dar nu ti-a venit probabil in minte nici un lucru de valoare, de care te-ai putea debarasa. In acest articol, vom incerca sa-ti dam o idee, despre ce bunuri poti amaneta. Cauti informatii despre amanet auto? Intra pe BestAmanet.ro.

Suntem siguri ca preferi sa nu amanetezi un obiect cu o valoare sentimentala foarte mare pentru tine, dar exista si alfel de obiecte destul de valoroase, in schimbul carora poti obtine sume de bani importante.

Aproape orice obiect cu valoare monetara, poate fi vandut sau imprumutat in schimbul unei sume de bani, oricarei case de amanet. Asta include hainele, obiectele de bijuterie, bunuri casnice, chiar si vehicule, etc.

Totusi, o cerinta generala ar fi ca obiectul respectiv sa fie portabil, sa fie usor transferabil dintr-un loc intr-altul si destul de mic, in asa fel incat sa poata fi expus fara probleme, in vitrina unei case de amanet (bineinteles cu mici exceptii, daca vorbim despre automobile sau obiecte foarte mari), dar in general acestea sunt aduse mai rar la casele de amanet. Acum, ca ti-ai facut o idee despre ce anume ai putea sa amanetezi, urmeaza intrebarea:

Sa amanetez sau nu?

Amanetarea bunurilor tale iti poate oferi un acces foarte rapid la sume de bani cash, pe care nu le-ai putea obtine din alta parte, de la institutii precum bancile de exemplu sau alte forme de finantare. Bineinteles, exista si camatarii, dar ti-am sugera sa nu apelezi nicioadata la acestia, daca nu doresti sa te confrunti cu experiente foarte neplacute si chiar necazuri cu legea.

Cat de valoros este obiectul pe care doresti sa-l amanetezi?

Multe case de amanet (cel putin cele de la noi) nu vor accepta obiecte cu o valoare foarte mare, pentru ca nu acorda un imprumut in concordanta directa cu valoarea acestor obiecte. Totusi, chiar si asa, trebuie sa te decizi inainte asupra valorii directe, pentru tine, a obiectului pe care doresti sa-l lasi acolo.

Poate obiectul respectiv are o valoare sentimentala foarte mare. Este bine sa fii decis, pentru ca daca vei fii in imposibilitatea de a plati imprumutul la timp, vei pierde cel mai probabil, acest obiect.

Daca dimpotriva, bunul respectiv nu are o astfel de valoare pentru tine si ai neaparat nevoie de o suma de bani, il poti amaneta fara probleme. Il poti chiar si vinde casei de amanet, obtinand o suma ceva mai mare decat cea care se acorda in cazul unui simplu imprumut si nici nu trebuie sa mai stai cu grija returnarii banilor si a dobanzii.

Bineinteles, asta se va intampla numai daca respectiva casa va accepta obiectul spre cumparare.

Amanetarea trebuie luata in considerare mai ales atunci cand esti sigur ca poti restitui banii la timp, plus dobanda aferenta, practicata de catre casa de amanet. Calculul sumei finale pe care o vei avea de platit iti va fi facut la inceput, de catre angajatii casei, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in acest sens.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply