Share Button

Ce este un fierastrau circular de masa?Fierastraul circular a fost inventat in Anglia la inceputul secolului al XIX-lea, desi exista un dezacord considerabil cu privire la momentul si persoana de catre cine a fost conceput instrumentul. La urma urmei insa, acest aspect conteaza mai putin. Ceea ce conteaza insa, este faptul ca inovatia a fost un mare pas inainte.

Printre multele avantaje ale ferastraului circular se numara eficienta sa simpla. Spre deosebire de ferastraul alternativ, care taie doar jumatate din timp (fiecare cursa de taiere este urmata de o cursa de intoarcere), ferastraul circular este gata sa taie ori de cate ori lama ei este in miscare.

Cu exceptia probabil a masinii de gaurit, ferastraul circular este instrumentul electric cel mai des intalnit in dulapul de scule al proprietarului de gospodarie sau de atelier. Este usor de utilizat, accesibil, si uimitor de flexibil si practic.

Fierastraul circular portabil este proiectat sa taie cherestea si placi la dimensiuni. Diferitele modele necesita lame cu dimensiuni diferite, printre care diametrele de sase si jumatate de lama, si opt si un sfert de inci; cele mai populare de departe sunt insa modelele de sapte si un sfert de inch.

Cele mai multe ferastraie circulare portabile au motoare electrice cu 2 sau mai multi cai putere, care rotesc lama la aproximativ cinci mii de rotatii pe minut, insa aceste caracteristici variaza de la model la model.

Un ferastrau circular tipic cantareste intre noua si doisprezece kilograme. Majoritatea modelelor contemporane dispun de carcase izolate, rigide din plastic, cu talpa si protectie din otel.

Unghiul vertical de taiere poate fi ajustat de la nouazeci de grade standard la patruzeci si cinci de grade sau la orice unghi intre ele. Adancimea de taiere poate fi, de asemenea, ajustata.

Ghidul cumparatorilor. Ce anume sa cauti

Sunteti gata sa cumparati un ferastrau circular? Mai jos este o lista cu cele mai importante caracteristici si lucruri pe care sa le analizati cu atentie in timp ce verificati ofertele acestir echipamente.

Ghiduri cu laser

Anumite ferastraie circulare sunt livrate cu ghiduri laser incorporate care va ajuta sa faceti taieturi precise. Ghidajele laser sunt atat de utile, astfel incat sa nu aveti nevoie de ghidaje sau cleme pentru a face taieturi drepte si precise. Daca nu sunteti obisnuit sa utilizati un ferastrau circular, un ghid laser incorporat poate fi de ajutor.

Lame de inalta calitate

Nu toate lamele de ferastrau circular sunt la fel. Unele lame sunt destinate sarcinilor de specialitate, cum ar fi taierea placilor sau lamelelor de zidarie. Alte lame sunt de o calitate mai buna, dar sunt mai scumpe, astfel incat companiile opteaza sa nu le faca. Lamele de cea mai buna calitate pe care le puteti obtine se numesc „lame cu varf de carbura”. Dureaza mai mult si taie mai bine decat lamele obisnuite de otel.

Ventilatoare

Cand prestati o munca lunga, rumegusul se va acumula rapid; iar aceasta nu numai ca este o problema de curatare, dar, de asemenea, va poate afecta negativ munca. Cautati ferastraie circulare care vin cu suflante pentru praf, care arunca rumegusul de pe linia de taiere.

Sistem de lame usor de schimbat

Lama poate fi uzata si va trebui schimbata. Optati pentru un fierastr au circular de masa multifunctional Evolution, care ofera un sistem cu lame usor de schimbat. Daca comutati frecvent lamele in timp ce lucrati, aceasta este o caracteristica obligatorie.

Frane electrice

Unele ferastraie circulare au un sistem de frana in care lama se opreste rapid cand eliberati declansatorul. Aceasta functie imbunatateste siguranta si reduce timpul necesar pentru a trece la urmatoarea taiere.

Acum ca am vazut care sunt detaliile pe care trebuie sa le luati in considerare cand cautati un asemenea echipament, va recomandam sa optati pentru fierastraul circular de masa multifunctional Evolution. Acesta este un echipament care va permite taieri precise la o acuratete de +/-0,5˚. Echipamentul are o capacitate de taiere in profile de 300 mm x 80 mm.

Folosind un astfel de fierastrau, veti putea efectua taieturi fine in lemn, fara bavuri existente pe fata lamei. Cand vine vorba despre caracteristicile acestui echipament cu adevarat special, amintim capacitatea de taiere in profile de 300mm x 80mm, mai intai de toate. Amintim faptul ca fierastraul permite taieri precise la o acuratete de +/- 0,5˚.

Fierastraul are o putere de 2000W, si 2500 rpm printre altele. Atunci cand doriti sa alegeti un fierastrau circular de masa pentru atelierul dvs., fara doar si poate fierastraul circular de masa multifunctional Evolution reprezinta alegerea ideala.

Sfaturi de siguranta

Nu folositi niciodata o lama ruginita, foarte uzata sau deteriorata, pentru ca exista riscul foarte mare de a va accidenta grav.

Purtati intotdeauna protectie pentru ochi si urechi atunci cand utilizati un ferastrau, nu doriti sa va sara rumegus in ochi atunci cand lucrati cu un ferastrau. De-asemenea este foarte important sa va protejati si mainile, purtand manusi.

There are no comments.

Leave a Reply