Ce este mezoterapia si la ce ma ajuta?

0 Shares
0
0
0

Aceasta tehnica a fost initial utilizata in domenii atat de diverse, cum ar fi reumatologia, medicina sportiva si medicina infectioasa, dar mezoterapia a invadat si lumea ultra-selectiva a medicinei estetice.

Reducerea aspectului de coaja de portocala si a afectiunilor circulatorii, contribuind la intinerirea pielii si prevenirea caderii parului, toate in cateva sesiuni de injectari de medicamente, acesta este principiul mezoterapiei. Tocmai de aceea sunt nenumarate firme care vand aparat mezoterapie.

O terapie multidisciplinara …

Mezoterapia celulitei este practicata in prezent in Franta de 15 000 de medici, practicieni generalisti, dermatologi sau chiar specialisti in estetica. Dezvoltata in anii 1950 de catre dr. Michel Pistor, obiectivul sau principal este de a obtine rezultate cat mai bune pentru durerea sau durerea care trebuie tratata, cu un minim de efecte nedorite.

Originalitatea acestei metode in modul sau de administrare, care cuprinde injectarea la nivel local si intradermic (in derma chiar sub suprafata pielii) o substanta medicamentoasa cu o seringa mica ac.

Interesul sau consta in primul rand in injectarea repetata si cantitatea mica de frecvent utilizate in produsele de medicina generala (medicamente anti-inflamatorii, relaxantele musculare, vasodilatatoare …), ci si de produse homeopate si pe baza de plante.

Acestea sunt adesea utilizate pentru a trata, printre alte boli dureroase rezistente la tratamentele conventionale (reumatism, migrene), leziuni sportive (tendinita, entorse), tulburari de circulatie de sange, anumite afectiuni dermatologice (zona zoster, herpes), probleme respiratorii ( astm, bronsita) si este, de asemenea, o alternativa la chirurgia cosmetica.

Timp de cativa ani, mezoterapia in scopuri estetice a fost un succes tot mai mare in intreaga lume. De asemenea, nu s-a considerat ca medicina alternativa, aceasta tehnica putin cunoscuta publicului larg poate fi practicata de medici (medici dermatolog sau cosmeticieni), care au beneficiat de o formare de specialitate.

Intr-adevar, acest act terapeutic complet poate fi efectuat numai de un specialist calificat care este pe deplin constient de efectele ingredientelor active injectate si de dozele corespunzatoare.

„Pentru fiecare consultatie initiala, este esential sa se efectueze o examinare medicala a pacientului pentru a face un diagnostic, sa dezvolte o selectie de medicamente care urmeaza sa fie dozate in functie de problema care trebuie abordata si sa se tina cont de eventualele alergii“, explica Michel Tordjman, estetician in Paris.

Daca mezoterapia poate trata mai multe tipuri de tulburari estetice (inclusiv vergeturi, alopecia aerata si caderea parului), se utilizeaza in principal ca tratament anti-imbatranire sau pentru reducerea coajei de portocale.

In ceea ce priveste celulita, termenul mesolifting este folosit de profesionisti. Poate fi practicata si pe fata, pe gat,  pe spatele mainilor. Scopul este de a hrani derma si de a stimula cresterea celulara prin tratarea sa activa, spre deosebire de chirurgia plastica, care este multumita sa umple suprafetele defectuoase.

“Mezoterapia aduce un impuls real epidermei si este ideala pentru revitalizarea pielii cu micro-injectii prin suplimentare pentru a repara tesutul cutanat, deteriorat de procesul inevitabil de imbatranire”, reaminteste Michel Tordjman. Pielea este mai hidratata si mai elastica, in timp ce devine mai fina.

“Se practica pe piele incretita sau usor incretita, dar tratamentul va fi cu adevarat eficient doar daca se face in mod regulat si suficient de indelungat, de aici si interesul pentru un tratament de intretinere pentru ca reparatiile sunt vizibile si pentru ca beneficiile se cumuleaza, adauga el. Contraindicatii: mezoterapia estetica nu poate fi utilizata la nivelul pleoapelor inferioare sau in pliurile buzelor.

0 Shares