Share Button

Ce este ginecologia?Ginecologia studiază și tratează tot ce ține de vaginul, uterul și ovarele femeii, are o specialitate care este obstetrica care este responsabilă pentru sarcină, naștere și postpartum (care este perioada de după naștere). Vezi aici ginecologi Mures 2021!

Ginecologia este, de asemenea, responsabilă pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor ginecologice, cum ar fi cancerul ginecologic, endometrioza, incontinența urinară,infecțiile vaginale, fibromul , chisturile pe ovare sau uter în retroversie, printre alte boli.

Ginecologia tratează, de asemenea, problemele hormonale care pot apărea în timpul stadiului reproductiv al unei femei…menstruatia  și menopauza.

Ginecologia este o specialitate de Științe Medicale care răspunde nevoilor sănătății integrale a femeilor de-a lungul vieții lor, se concentrează pe studiul sistemului reproductiv feminin de la inceperea menstruatiei pana  la menopauză,inclusiv sarcina și nașterea; furnizarea de îngrijire în diagnostice și tratamente în boli ale sistemului reproducător feminin, cum ar fi fibromul,pentru a asigura buna funcționare a organelor lor de reproducere.

Profesioniștii care se pregătesc și lucrează în această specialitate sunt cunoscuți ca ginecologi, care sunt specialiștii care participă la toate patologiile legate de sistemul reproducător feminin și de organele care îl alcătuiesc: cum ar fi uterul, vaginul și ovarele- se ocupă, de asemenea, de prevenirea bolilor viitoare și de a studia cazuri imposibile, aproape miraculos, ca cel al femeii care naște o fată sănătoasă după ce și-a scos colul uterin.

Ce se întâmplă când mergi pentru prima dată la ginecolog?

Ca regulă generală, atunci când mergeți pentru prima dată la consultația de ginecologie, specialistul efectuează o revizuire ginecologică completă, care include teste cum ar fi:

Testul Papanicolau:Acesta este un test pentru a detecta posibilul cancer de col uterin. Celulele sunt luate de la deschiderea colului uterin cu ajutorul unui tampon.

  • Ecografia ginecologică: Ultrasunetele utilizează undele sonore pentru a produce imagini ale structurilor și organelor abdomenului inferior și pelvisului. Există 2 tipuri de ecografii pelvine la femei care sunt abdominale și vaginale. Aceste teste sunt utilizate pentru a evalua sistemul reproductiv și urinar.
  • Examinarea sânilor: constă în observarea și palparea sânilor, pentru a detecta apariția oricărei modificări, cum ar fi noduli, anomalii sau secreții.

Controalele ginecologice sunt foarte importante, în ciuda faptului că vă bucurați de o stare bună de sănătate, deoarece unele studii care sunt efectuate în ginecologie,  detectează din timp bolile ginecologice.

Medicul ginecolog va  spune  ce metoda de contraceptie  este buna pentru fiecare pacient ?

Da, ginecologul te va ajuta sa alegi metoda contraceptiva care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si circumstantelor personale din acel moment.

Când ar trebui să merg mai întâi la ginecolog?

Nu există o vârstă stabilită pentru a merge la ginecolog, dar se recomandă dupa 15 ani,  sau atunci când începeți  actul sexual, pentru a vă sfătui cu privire la metoda contraceptivă etc.

Când ar trebui să se facă autoexaminarea sânilor?

Autoexaminarea trebuie făcută lunar, la 5 până la 7 zile după menstruație. La femeile cu menopauză, idealul este să alegeți o zi fixă și să efectuați palparea în fiecare lună.

Controalele regulate sunt necesare si toate femeile active sau nu sexual, ar trebui sa le faca minim o data pe an.

 

There are no comments.

Leave a Reply