Biocosmetica, cunoscuta si sub numele de cosmetice bio sau cosmetice organice, nu este numai excelenta pentru acei oameni care o folosesc, ci si procesul sau de elaborare si ambalare sunt ecologice. Adica, un cosmetic ecologic.
Ce este biocosmetica si care sunt caracteristicile sale?
Biocosmetica se refera la toate produsele cosmetice care contin 99% din ingredientele lor de origine vegetala si care provin, de asemenea, din culturi organice si biologice. Aceste doua cerinte sunt indispensabile pentru a putea vorbi despre biocosmetica.
Cosmeticele bio cauta abordarea Mamei Natura si un tratament corect pentru animale, folosit in multe ocazii pentru a efectua teste cu care puteti cunoaste reactiile pe care le poate avea un anumit produs cosmetic. Vezi cosmetice pe cosulbio.ro.
Este un raspuns la constientizarea de catre fiintele umane a schimbarilor climatice si a respectului fata de natura, care promoveaza si permite, de asemenea, dezvoltarea durabila.
Din acest motiv, printre principalele sale caracteristici se numara:
- Erbicidele nu sunt utilizate.
- Ingrasamintele chimice nu sunt, de asemenea, utilizate.
- Utilizarea plantelor modificate genetic nu este permisa.
- Nu se utilizeaza nici conservanti sintetici, nici coloranti artificiali, nici siliconi, nici alti derivati petrolieri.
- Nici componentele chimice nu sunt permise, toate trebuie sa fie naturale.
- Nu a fost testat pe animale.
- Utilizeaza ambalaje reciclate sau reciclabile.
Ce cerinte trebuie sa indeplineasca un produs cosmetic pentru a fi considerat BIO?
- Dintre toate ingredientele care alcatuiesc un produs cosmetic, 99% trebuie sa fie de origine vegetala.
- Ingredientele si ingredientele active utilizate in prepararea sa trebuie sa fie 100% naturale.
- Toate ingredientele sale trebuie sa provina din agricultura ecologica.
- Trebuie sa aiba certificarea Ecocert, Cosmébio, USDA, BDIH… in functie de tara de origine.
- Nu este permis niciun studiu clinic pe animale.
- Fabricarea sa genereaza un impact ecologic minim in zona, precum si depozitarea si transportul acesteia.
Fiecare tara are un organism care controleaza si certifica fiecare produs biocosmetic, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene.
Eficienta biocosmetica
Pentru ca pana de curand, biocosmetica era un produs cosmetic destul de necunoscut, exista multe indoieli cu privire la eficacitatea sa.
Eficienta biocosmetica, ca si alte produse cosmetice, depinde de compozitia, concentratia si biodisponibilitatea ingredientelor active, precum si de frecventa aplicarii.
Daca ne adancim in avantajele biocosmeticei, gasim, de asemenea, un raspuns la eficacitatea sa, deoarece cosmeticele naturale, au componente naturale care sunt mai asemanatoare cu pielea, care ii respecta echilibrul si il mentin sanatos.
Biocosmetica este mai usor de tolerat, astfel incat evita multe probleme dermatologice si posibile reactii alergice.
In plus, formularea sa utilizeaza o cantitate mai mare de ingrediente active decat cea utilizata in produsele cosmetice sintetice, astfel incat eficacitatea sa este mai mare.
Beneficiile biocosmeticei
Pentru a vorbi despre beneficiile si avantajele biocosmeticei, trebuie sa ne concentram mai intai pe aceste aspecte: eficacitate, asimilare, toxicitate, mediu, valori si economie.