Share Button

Ce aspecte trebuie sa ai in vedere pentru o buna intrebuintare a generatorului?Ca orice aparat pe care ni-l achizitionam si generatoarele de energie necesita o atentie deosebita, cand vine vorba de anumite aspecte.

Cum ar fi combustibilul pe care il folosim, turatia de lucru a motoarelor ce fac parte din echipamentul generatorului, tipul de motor, racirea cu aer sau lichid, si de asemenea curatarea generatorul pentru o functionare de mai lunga durata, decat daca l-am neglija.

Generatoarele de energie pot fi utilizate cu benzina sau motorina, cele pe benzina functioneaza la 3000 RPM (rotatii pe minut) cu racire cu apa, si sunt in stare de utilizare intensa de la 6000 pana la 10000 de ore, pana cand poate necesita reparatii majore.

In general generatoarele pe benzina ard mai mult (BTU mai mare al combustibilului), asa ca au o utilizare mai rahitica si o viata mult mai scurta, decat cele diesel. BTU este prescurtarea de la British Thermal Unit (unitate de masura pentru caldura).

Asadar sunt recomandate generatoarele  ce functioneaza pe motorina,  datorita longevitatii si pentru ca au costuri mai mici de functionare. Noile generatoare diesel, mai moderne au propietatea de a fi silentioase si in general necesita mai putina mentenanta decat cele ce folosesc benzina ca si combustibil.

Consumul lor aproximativ este cu 30% – 50%, fata de cele pe benzina. Generatoarele diesel care functioneaza cu o turatie de 1500 RPM, cu racire cu apa, in general pot ajunge la o utilizare perfecta, de la 12000 la 30000 de ore, pana sa aiba nevoie de vre-o reparatie.

Generatoarele la care se utilizeaza racirea cu aer, ajung de obicei la 500, maxim 1500 de ore de utilizare, dupa care sunt inlocuite, nicidecum reparate. Acestea sunt generatoare de rezerva, pentru o scurta perioada de timp, nu sunt menite sa functioneze sub nici o forma, termen mai indelungat.

Alte specificatii de care ar trebui sa tinem cont, atunci cand ne achizitionam un generator de energie tine de motor, specialistii recomanda motorul in patru timpi, pentru ca este mult mai silentios si are o mai mare longevitate de functionare.

O viata mai lunga a motorului o ofera si tipul de racire pe care il alegem, deoarece pentru  o racire cu aer, avem nevoie de foarte mult aer, generatorul ar trebui pozitionat intr-o zona deschisa, plus ca este un motor mult mai zgomotos. Pe de alta parte motoarele cu racirea cu lichid sunt mult mai silentioase, ofera un control mai uniform al temperaturii, lucru ce ii da o viata mai lunga generatorului.

O alta dezbatere am putea avea cu privire la marca motorului, ce il detine generatorul nostru de energie. Din terte motive, nu s-a demonstrat inca de ce, deoarece nu este diferenta mare nici de pret si nici de calitate, anumite personae aleg generatoarele cu motoare “no name”, acest lucru nu este deloc indicat, deoarece pentru astfel de motoare nu putem primi asistenta si reparatii in cazul in care le necesitam.

Din acest motiv este indiciat sa alegem o anumita firma ca se ne ajute in alegerea generatorului si astfel sa avem posibilitatea de a vedea toate variantele in fata noastra, inainte de a cumpara. Un site unde putem sa vizualizam, cat mai transparent variantele pe care le avem, este http://www.epinvest.ro/generatoare-de-curent/ .

There are no comments.

Leave a Reply