Care sunt caracteristicile principale ale noului iPhone 5c?

0 Shares
0
0
0

 Care sunt caracteristicile principale ale noului iPhone 5c?Programul de lansare a telefoanelor al celor de la Apple a ajuns sa fie previzibil in ultimii ani: in fiecare an cate un smartphone.

In 2013 insa, lucrurile s-au schimbat odata cu lansarea modelelor de telefoane iPhone 5c, si asta deoarece cei de la Apple au evitat sa micsoreze pretul vechiului model, oferind in schimb publicului larg un dispozitiv mai performant la un pret mai accesibil.

iPhone 5c reprezinta rezultatul acestei schimbari rare din strategia de joc a celor de la Apple.

Care sunt caracteristicile principale ale noului iPhone 5c?

iPhone 5c vine cu un ecran de 4 inci, avand o rezolutie de 1136 x 640 cu un display de 326 ppi. Capacitatea de stocare a noului smartphone variaza de la 16 la 32 de GB, iar procesorul face parte din gama procesoarelor A6, cu 1.3 GHz dual core, 1 GB RAM. iPhone 5c este prevazut si cu camera foto/video 8 MP iSight pe spate si 1.2 MP FaceTime HD in fata.

Pe langa aceste caracteristici amintim: Wi-Fi Dualband 802.11n, Bluetooth 4.0 si preturi care variaza in functie de capacitatea de stocare (aproximativ 99 $ cu abonament pentru iPhone 5c 16 GB, respectiv 549 $ la liber si 199 $ cu abonament pentru iPhone 5c 32 GB, respectiv 649 $ la liber).

Argumente pro si contra

In categoria argumentelor pro ar putea intra faptul ca iPhone 5c este in mare parte acelasi telefon, in ceea ce priveste interiorul, la fel ca si iPhone 5, are mai mult suport de banda LTE, prezinta o durata de viata a bateriei mult imbunatatita fata de iPhone 5, iar designul este placut ochiului si mainii. Pe de cealalta parte, in categoria argumentelor contra ar putea intra pretul, inca, destul de piperat si faptul ca unele aplicatii sau unele caracteristici ale aplicatiilor realizate pentru iPhone 5s pe 64-bit lipsesc.

Display-ul

Daca sunteti familiarizati cu display-urile de tip retina de pe iPhone-urile celor de la Apple, atunci ecranul de pe iPhone 5c nu are nevoie de nicio prezentare. Daca iPhone 5c este primul dumneavoastra iPhone, sau primul iPhone cu ecran de tip retina, atunci acesta sigur va va impresiona.

Alti producatori au depasit numarul de PPI al celor de la Apple, cu ecranele lor, insa, display-ul de 4 inci de tip retina nu da semne de imbatranire in ciuda tehnologiei veche de cativa ani. Display-ul iPhone-ului celor de la Apple face ca textul sa arate ultra clar si bine definit si ofera, de asemenea, cea mai buna si mai consistenta culoare si cel mai bun echilibru de tonuri dintre toate telefoanele pe care le-am testat.

Display-ul de tip retina castiga si mai multa viata datorita sistemului iOS 7, o revizie generala a sistemului de operare pentru telefoanele mobile, lansat atat pe iPhone 5c cat si pe iPhone 5s. Ambele telefoane folosesc acest sistem, iar una dintre imbunatatirile cheie ale acestuia este prezenta asa-numitului font de sistem numit “lightweight” care scoate in evident textul pe display-ul de tip retina.

Noul iPhone 5c este mai mult decat un telefon si poate constitui oricand o optiune viabila pentru orice pasionat de tehnologie. Pentru mai multe detalii legate de noul iPhone 5c dar si alte produse din gama Apple accesati http://www.dwyn.ro/comunicatii-telefoane_gsm-12-0-0.html .

Alte stiri actuale :

1. Iata cum au evoluat vanzarile de iPhone-uri de-a lungul ultimilor 4 ani
2. Noul iPhone va avea ecranul de cristal safir
3. Paradoxul Apple: vinde 17 milioane iPhone-uri/lună, dar acţiunile scad cu 9%
4. Lovitura in serie pentru Apple, dupa ce a anuntat cate iPhone-uri a reusit sa vanda la sfarsitul anului 2013
5. iPhone 6 – ecran de safir aproape confirmat. Primele 100 de prototipuri au ieşit de pe linia de fabricaţie din China

0 Shares