Share Button

Cat de costisitor este un sistem de casa inteligenta?Daca la inceput romanii erau mai sceptici cu privire la casele inteligente, numarul persoanelor din Romania care apeleaza la astfel de sisteme pentru a-si moderniza propriile locuinte a crescut.

Astfel, romanii iubesc tehnologia si confortul pe care il ofera, iar utilizarea unor televizoare inteligente, a unor smartphone-uri sau a unor ceasuri inteligente nu este suficienta.

Un criteriu decisiv in utilizarea unui sistem de casa inteligenta este pretul acestora. Un sistem inteligent pentru un apartament de 100 mp costa 1.200 de euro, valoarea medie a acestuia este de 5.000 de euro, dar poate ajunge si la 10.000 de euro, in functie de preferintele clientilor, informeaza Viorel Niculae, director al diviziei electrice Menatwork, intr-un interviu acordat pentru Income Magazine.

Unele sisteme inteligente pot ajunge la suma de 40.000 de euro, dar si beneficiile pe care le ofera sunt pe masura. Unele sisteme sunt mai costisitoare decat altele datorita elementelor de design si nu neaparat a sistemului propriu zis. Cert este ca ne dorim ce este mai bun pentru propria locuinta, iar daca posibilitatile financiare nu reprezinta o problema, un astfel de sistem inteligent isi merita investitia.

Avantajele pe care le ofera o casa inteligenta sunt numeroase, deoarece ne permite sa ne controlam si sa monitorizam locuinta de la distanta. Astfel, atunci cand suntem departe de casa, putem afla de la distanta ce se intampla in propria locuinta.

Efractiile, inundatiile sau incendiile, care pot avea loc in cele mai surprinzatoare momente, nu vor mai reprezenta o problema. Atunci cand ne aflam in vacanta, putem sa ne bucuram de o sedere cat mai placuta, deoarece nu trebuie sa ne ingrijoram ca in lipsa noastra propria locuinta va fi obiectul unei spargeri.

Nu conteaza ca ne aflam in propria sufragerie sau la o distanta de sute de kilometri de casa, deoarece putem controla totul prin simpla utilizare a unei tablete sau a unui smartphone.

Astfel, o casa inteligenta nu trebuie sa fie un vis, deoarece este realizabila in Romania, iar costurile pentru astfel de sisteme difera in functie de necesitatile si dorintele noastre.

Este suficient sa apasam pe un buton pentru a cobori storurile sau pentru a inchide lumina in intreaga locuinta. Casele inteligente sunt implementate in functie de stilul nostru de viata si de obieciurile noastre.

Putem alege ca inainte de a ajunge acasa de la serviciu sa se deschida luminile in anumite zone ale casei, sa porneasca sistemul de incalzire, sa se deschida sistemul audio si sa se coboare jaluzelele. Toate acestea pot fi realizate usor, doar prin controlul casei inteligente prin intermediul unei tablete sau al unui smartphone.

Daca va doriti sa controlati sistemul de incalzire si apa calda menajera prin internet, puteti utiliza un termostat, precum este modelul IT500. Acesta va ajuta sa economisiti combustibil, cat si sa controlati temperatura in doua zone ale locuintei. Astfel, este usor sa economisiti bani la plata facturilor, in timp ce beneficiati de confortul dorit.

O casa inteligenta poate parea costisitoare, dar avantajele pe care le ofera sunt numeroase si reusesc sa ne convinga ca merita investitia.

There are no comments.

Leave a Reply