Care este semnificatia bradului de Craciun?

Care este semnificatia bradului de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Care este semnificatia bradului de Craciun?Ce este bradul de Craciun:

Bradul de Craciun este un pin decorat cu ornamente si lumini, simbolizand dragostea vesnica a lui Dumnezeu si nasterea lui Isus Hristos, considerat “pomul vietii”. Poti gasi inclusiv brazi artificiali ieftini pe care sa ii folosesti de Craciun.

Semnificatia bradului de Craciun a fost atribuita de Sfantul Bonifaciu in jurul secolului al VIII-lea, care a ales pinul pentru a avea frunze vesnic verzi (deoarece traiesc atat iarna, cat si vara).

De atunci, este un element decorativ de mare simbolism pentru celebrarea Pastelui, alaturi de iesle, scena Nasterii Domnului.

Bradul de Craciun aminteste, de asemenea, de pomul paradisiac din care au mancat Adam si Eva, introducand pacatul originar. Pe de alta parte, il anunta pe Mesia, adevaratul sens al vietii care sterge pacatul si aduce impacarea. Astfel, acest simbol crestin leaga Vechiul Testament de Noul Testament.

Semnificatia elementelor bradului de Craciun

De la stanga la dreapta, deasupra: stea, inger, bile, lumini. Mai jos: Brad de Craciun cu diverse ornamente, cadouri la poalele bradului.

Elementele decorative ale bradului de Craciun sunt de obicei: o stea sau un inger; globuri colorate si lumini. Alte elemente sunt ghirlande si funde si diverse ornamente. Cadourile de Craciun sunt de obicei lasate la poalele bradului. Fiecare dintre aceste elemente are propria semnificatie.

  • Steaua:simbolizeaza steaua betleemului, calauza stea a celor trei magi catre Isus Hristos; este plasat in partea de sus a bradului.
  • Inger:Uneori, steaua Betleemului este inlocuita de un inger bogat imbracat. Ea il reprezinta pe ingerul Gavriil care anunta nasterea lui Mesia.
  • Lumini:ele sunt reprezentarea luminii pe care Isus Hristos a adus-o lumii odata cu venirea Sa. Adica se refera la misterul Ajunului Craciunului, cand Isus Hristos vine in lume aducand lumina unei noi sperante.
  • Globulete:reprezinta darurile pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor; se spune ca initial a fost decorata cu mere, ca simbol al ispitelor pe care Hristos a venit sa ni le rascumpere.
  • Legaturi si fundite:simboluri ale unirii si bucuriei familiei.
  • Mere sau nucisunt fructele pomului de Craciun.
  • Ornamente variate:indeplinesc o functie decorativa. Cu toate acestea, din moment ce sunt alesi in mod liber, oamenii le pot atribui un anumit sens. Pot fi folosite clopote, lacrimi de cristal, flori, soldati, jucarii, animale, bastoane de bomboane, fotografii de familie etc.
  • Cadouri de Craciun: Cadourilede la poalele bradului au o semnificatie crestina profunda. Aminteste-ti ca toate bunurile pe care le primesc fiintele umane provin de la Isus Hristos.
  • Culoarea verde a copacului este un simbol al vietii si sperantei, in timp ce varfulcopacului semnaleaza inaltimile ceresti.

In prezent, pomul de Craciun poate fi natural (un pin sau un brad) sau brad de Craciun artificial. Pinii artificiali sunt de obicei realizati din materiale plastice sau sintetice care seamana cu un copac autentic.

Istoria bradului de Craciun

Originea bradului de Craciun dateaza din Evul Mediu. De fapt, se considera ca rezulta dintr-o adaptare a pomului vietii sau a copacului universului, numit Yggdrasil, tipic mitologiei nordice. Yggdrasil a fost reprezentat de un frasin.

Acest simbol a fost folosit pentru a sarbatori nasterea zeului soarelui si fertilitatea, cunoscut sub numele de Frey, la date apropiate de cele ale Craciunului nostru actual.

0 Shares