Share Button

Carburatorul, piesa esentiala a unui motofierastrau Exista numeroase elemente ce trebuie luate in considerare atunci cand folosim o drujba in gospodaria noastra. Piesele acesteia se pot defecta sau uza, moment in care trebuie schimbate. Este bine sa facem asta periodic.

Putem gasi piese drujba Stihl de exemplu, in cazul in care folosim o drujba ale acestei marci, sau piese ale altor branduri pe care le utilizam.

Vom vorbi in continuare despre o piesa esentiala ale unei drujbe, si anume : carburatorul.

Asadar, carburatorul unui fierastrau cu lant, sau mai generic definit, drujba are rolul de a indeplini doua functii destul de simple si elementare: acelea de a alimenta camera de combustie a motorului cu aer, respectiv combustibil.

E important sa stim ca aceasta combinatie, de aer si combustibil, e absolut esentiala pentru performanta motorului sau a motofierastraului.  In cazul in care una dintre cele doua cai se blocheaza sau e impiedicata de anumite depuneri, bineinteles ca eficienta carburatorului va scadea, ceea ce va genera o functionare anormala a motorului drujbei.

Carburantul de calitate inferioara, etanolul existent in acesta sau alimentarea deficitara reprezinta principalii factori care pot sa blocheze functionarea normala a unui carburator. Cateodata, carburatorul este curat si singura problema pe care o are e filtrul de aer infundat. In aceasta situatie, va trebui sa cureti sau sa inlocuitesti filtrul de aer.

Cu siguranta vei observa diferenta in modul de functionare. Daca de exemplu, observi ca nu filtrul de aer e problema pentru a justifica functionarea defectuoasa a carburatorului, opteaza pentru un spray de curatare cu aerosoli, special creat pentru a curata carburatorul. Acesta va face o treaba excelenta pentru a curata componentele de admisie a aerului.

Nu uita ca nici o modalitate de curatare a componentelor de admisie a aerului nu va fi de folos daca toate componentele de carburant sunt murdare sau chiar infundate. Anumite impuritati si depuneri blocheaza sau interfereaza circulatia carburantului prin conductele speciale. Ce faci in aceasta situatie? Folosesti un aditiv pentru combustibil, care a fost special creat sa dizolve aceste depuneri si te va scapa definitiv de probleme.

Dupa ce aditivul ajunge in circuitul carburatorului tot ce va trebui sa faci e sa tragi de cateva ori de sfoara demaror.

E posibil ca motorul sa nu porneasca imediat, nu conteaza, continua sa tragi de sfoara, pentru ca, in acest timp, aditivul lucreaza pentru a elibera valvele de circulatie ale carburantului. Vei vedea cum, in scurt timp, drujba va porni si va functiona exact asa cum trebuie, pentru ca ai curatat in prealabil carburatorul.

carburatorul drujba HUSQVARNA 340-345-350-353

La Micul Gospodar vei gasi piese pentru drujba, diferite tipuri de piese de schimb, poti alege carburatorul drujba HUSQVARNA 340-345-350-353. Alege piesa de schimb de care ai nevoie pentru drujba ta, Micul Meserias este locul unde gasesti tot ce ai nevoie pentru drujba ta, piese pentru drujba, consumabile precum si drujbe nou-noute, pentru cand vrei sa faci o schimbare.

There are no comments.

Leave a Reply