Caracteristicile unui laptop de gaming

Caracteristicile unui laptop de gaming

0 Shares
0
0
0

Caracteristicile unui laptop de gamingPentru gaming si calculatoare la un pret mai mic iti recomandam Iti recomandam calculatoare secon hand i7. In continuare poti gasi mai multe sfaturi utile cu privire la calculatoarele de gaming.

SLI: Din moment ce doua placi video sunt mai bune decat una, unele laptopuri ofera doua GPU-uri in configuratia de interfata scalabila a interfetei Nvidia (SLI). Tehnologia permite pana la patru unitati de procesare grafica in SLI, imbunatatind performantele grafice pentru o redare mai buna la rate de cadre extrem de ridicate. Unele exemple de laptopuri SLI includ Acer Predator 21 X si MSI GT83 Titan SLI.

Nvidia Max-Q Design – Nvidia a colaborat cu producatorii de laptop-uri pentru a crea Max-Q, o noua specificatie de design care se concentreaza mai degraba pe eficienta decat pe performanta. In mod substantial descendent GPU-urile Nvidia pot plasa un GPU puternic de 1080 in Asus ROG Zephyrus cu grosimea de 0,5 inch. Cu mai putina putere consumata, sistemul produce mai putina caldura, ceea ce inseamna ca fanii nu sunt satisfacuti la fel de mult.

Asta inseamna ca beneficiati de un sistem mai rece si mai silentios decat laptopul tipic pentru jocuri si aproape la fel de puternic. GPU-urile proiectate pe Max-Q vor include unitatile de procesare grafica 1060, 1070 si 1080.

Care este avantajul de a avea o grafica frumoasa daca ecranul notebook-ului dvs. arata ciudat? Pentru a preveni aceasta schimbare nefericita a evenimentelor, iata cateva reguli care trebuie urmate.

Rezolutie: Rezolutia minima pentru orice laptop de jocuri este de 1920 x 1080. Laptopurile cu panouri QHD (2560 x 1440) sau 4K (3840 x 2160) devin din ce in ce mai populare, laudate pentru detaliile si culoarea lor uimitoare. Exista unii jucatori care cauta pana la 1366 x 768 din cauza ratelor crescute ale cadrelor.

Ecrane tactile: Unele laptopuri de gaming au inceput sa ofere ecrane tactile, ceea ce este frumos daca vei juca Candy Crush sau Cut the Rope. Am testat o gama larga de afisaje cu ecran tactil si, desi au sens pentru sistemele convertibile sau 2-in-1, aceasta caracteristica nu este necesara pe cele mai multe PC-uri de jocuri.

Mat sau lucioasa: cum iti plac ecranele, lucioase sau mate? Aceasta este mai degraba o chestiune de preferinta decat orice altceva, dar exista si fani pentru ambele tabere. Team Glossy ofera culori vibrante, dar aceasta suprafata lucioasa este foarte susceptibila de o stralucire enervanta. Fanii unui panou mat nu trebuie sa isi faca griji cu privire  reflexii, dar unii utilizatori se plang ca nu vad detaliile.

OLED: Descris ca viitor al afisarii, un panou OLED (dioda organica de emisie de lumina) este compus dintr-un film cu compusi organici care produc lumina atunci cand este introdus un curent electric in lampi. Tehnologia permite panouri mai subtiri, mai eficiente din punct de vedere energetic, care ofera o culoare si un contrast incredibil de bogat. Alienware 13 R3 OLED este in prezent singurul laptop care ofera aceasta tehnologie.

 

0 Shares