Bucataria peruana – Ceviche

0 Shares
0
0
0

Bucataria peruana e la fel de variata precum clima sau orasele acestui stat.Cartoful (papas) este foarte popular si gasim aici peste 500 de soiuri. , acestia se cultiva in regiuni precum Huancayo, Cusco sau Arequipa.

Porcul de Guineea este ne lipsit din bucataria peruanagatit in special in tocanite sau la gratar  . Deasemene felurile de mancare din iepure sunt destul de populare si pana si mancarurile din carne de lama pot fi intalnite in meniurile din Cusco.

Bucataria internationala si-a facut loc printre restaurantele peruane, intalnim deci restaurante cu specific chinezesc dar si vegetarian.

Ceviche este felul de mancare cel mai raspandit in Peru. Este atat de raspandit incat peruani au de dedicat o zi nationala acestui tip de mancare. Ceviche este o salata de cartofi, ceapa , masline, salata verde si ardei in care principalul ingrediant este pestele crud marinat in sos de lamaie, portocale rosii si otet.  Reteta nu se respecta cu strictete in restaurante ingredientele se combina intre lele dupa placul bucatarilor si al clinetilor.

In anul 1970 acest fel de mancare a fost facut cunoscut de care bucatarul peruvian Dario Matusfuji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B9DOewl_McM&feature=related[/youtube]

 

 

0 Shares
3 comments
  1. I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from.
    cheers

  2. Hi it’s me, I am also visiting this website daily, this web page is
    genuinely nice and the users are truly sharing pleasant thoughts.

  3. In Peru exista peste 3000 de soiuri de cartofi.
    Ceviche nu este o salata de cartofi, ceapa, masline, ardei si peste. Niciodata nu contine otet, doar lamaie verde. De portocale rosii n-am auzit in ceviche. Mai informati-va inainte de a scrie.

Comments are closed.