Avantajele manusilor de nitril fata de latex

Avantajele manusilor de nitril fata de latex

0 Shares
0
0
0

Avantajele manusilor de nitril fata de latexManusile din nitril sunt alternativa pentru manusi din latex. Acestea din urma, realizate initial din cauciuc natural, sunt utilizate pe scara larga pentru rezistenta si protectia foarte buna impotriva substantelor chimice si bacteriilor. Sunt subtiri, rezistente si elastice.

Cu toate acestea, avantajele nitrilului determina mai multi utilizatori sa abandoneze latexul atunci cand isi aleg manusile de unica folosinta.

Punctele forte ale latexului, fara dezavantaje

Folosite pe scara larga in multe domenii, manusile din latex nu mai trebuie dovedite. Cu calitati multiple (flexibilitate, finete, elasticitate, etanseitate etc.), au cucerit atat salile de operatie, cat si atelierele mecanice.

Cu toate acestea, un dezavantaj major impinge din ce in ce mai multi utilizatori sa apeleze la alte tipuri de manusi, si in special manusi unica folosinta negre nepudrate din nitril. Este vorba despre alergia la latexul natural, care provoaca mancarime si roseata. Prin urmare, nitrilul este o solutie ideala pentru a ocoli aceasta problema de alergie.

Manusa de nitril

Nitrilul are aproape aceleasi proprietati ca si latexul si ofera senzatii tactile foarte satisfacatoare. La folosirea manusilor de nitril – latex, astfel – sunt manusi de unica folosinta foarte rezistente, anti-alergice si care ofera o mai buna caracteristici generale ca cele de cauciuc.

Avantajele nitrilului fata de latex pot fi enumerate dupa cum urmeaza:

  • Rezistenta mai buna la perforare
  • Conservare mai buna in timp (pastrarea prelungita nu afecteaza calitatea produsului)
  • Rupere atunci cand este perforat, pentru a identifica mai bine scurgerile si pentru a preveni utilizarea in conditii proaste.

Manusi de nitril, pentru ce?

Datorita rezistentei lor la solventi si alte substante chimice, manusile din nitril sunt recomandate pentru industria mecanica, auto, agroalimentara, aeronautica si de laborator.

Retine ca manusile albastre sunt destinate in special industriei alimentare. Deoarece culoarea albastra este absenta din produsele alimentare, este mai usor de identificat in cazul pierderii sau a unor manusi defecte. Manusile din nitril sunt disponibile si pe negru.

Latexul face loc avantajelor nitrilului

Avantajele nitrilului fata de manusile din latex se datoreaza proprietatilor superioare in ceea ce priveste elasticitatea si rezistenta la rupere. In plus, caracterul lor antialergic – pentru ca nu contin proteine ​​din latex – este un argument puternic in ceea ce priveste confortul utilizatorului, la fel ca aspectul lor plastifiant.

Pentru toate meseriile profesionale care necesita atat protectie a mainilor impotriva murdariei sau situatiilor riscante, cat si dexteritate superioara, manusile de nitril ofera o sensibilitate tactila excelenta, pentru lucrul precis ca si cu mainile goale.

In cele din urma, manusile din latex pastreaza o caracteristica naturala impotriva careia rivalii lor nu pot lupta. Concepute din derivati petrolieri, manusile din nitril nu pot pretinde o perspectiva ecologica, spre deosebire de manusile din latex natural, care beneficiaza de o imagine mai in concordanta cu respectul pentru mediu.

Retine ca aceasta abordare este valabila numai pentru latexul natural realizat din arbori de cauciuc si ca latexul sintetic este, de asemenea, fabricat din produse petroliere. In ceea ce priveste alergiile, latexul sintetic nu le provoaca, dar manusile de unica folosinta din acest material contin adesea o parte de latex natural, potential alergen.

0 Shares