Deschiderea unui restaurant sau a unui simplu bar probabil ca este visul multora dintre tinerii antreprenori ai zilelor noastre. Visul de a avea propria afacere, dar mai ales valoarea adaugata pe care o poti pune produselor tale reprezinta una dintre principalele atractii in aceasta industrie.
Managerierea unei astfel de afaceri este insa mai dificila decat pare la prima vedere. Mereu apar probleme si provocari noi, dar si modificari legislative de la o zi la alta, care necesita actiuni conjugate pe toate planurile: managerial, logistic si contabil.
Dincolo de asta, o problema aparte o constituie, ca intotdeauna, forta de munca umana, care nu de fiecare data se ridica la inaltimea asteptarilor noastre.
Lipsa unei pregatiri de profil, dar si lipsa de seriozitate si de implicare fac ca multe idei indraznete, unele chiar generoase din punct de vedere al conceptului, sa se ruineze chiar inainte de a ajunge la maturitate, cum se spune.
Caci, daca un contabil bun mai gasesti, atunci cand vine vorba sa repari prejudiciile mteriale sau de imagine ale unui agent de livrari, lucrurile merg mult mai greu si necesita mult mai multe resurse.
In sprijinul afacerilor de acest tip vine astazi un soft gestiune restaurant capabil sa urmareasca intregul lant al activitatii, de la preluarea telefonica a comenzii si pana la onorarea acesteia in timpul cel mai scurt posibil.
Cum te ajuta un soft gestiune restaurant
Printre primele lucruri pe care ar trebui sa le stii despre un soft gestiune restaurant este ca acesta iti usureaza misiunea de manageriere a restaurantului intr-un mod pe care nu il credeai posibil.
Astfel, acesta iti poate oferi o oglinda clara a activitatii tale direct din fata calculatorului sau a telefonului mobil, chiar fara sa fii in mijlocul angajatilor.
Practic, pe o singura aplicatie ai acces la toate datele care iti sunt necesare pentru a verifica modul de actiune al angajatilor tai, chiar si atunci cand te afli la sute de kilometri distanta.
Ai acces direct la rapoarte si situatii, care iti ofera rezultatul incasarilor si cheltuielilor efectuate intr-o zi sau in orice alt interval de timp. Aceasta fara a mai apela la solutii contabile savante si platite pe bani grei.
De asemenea, in cazul in care administrezi o afacere de tip food delivery, poti urmari in orice moment statusul unei comenzi si, eventual, sa vezi unde se intampina blocaje in onorarea ei.
Nu in ultimul rand, un soft gestiune restaurant iti poate oferi un feedback aproape instantaneu din partea clientilor, cu privire la serviciile oferite. In acest mod, poti lua din timp masuri de ordin organizatoric sau sa aplici sanctiuni si reforme acolo unde situatia o impune.
Dar, poate ca lucrul cel mai important pe care softurile de gestiune ale restaurantelor este faptul ca acestea te ajuta sa iti dezvolti afacerea.
Caci, majoritatea antreprenorilor care au testat un soft gestiune restaurant au constatat nu doar o usurinta si scurtare a timpilor de actiune in cadrul actului managerial, ci si o crestere a volumului de vanzari si, implicit a profitului.
Caci, odata ce iti vei optimiza fluxul de comenzi si de onorare a acestora, cresterea afacerii tale va veni aproape de la sine.