Ce beneficii pentru sanatate au nucile braziliene?

0 Shares
0
0
0

Ce beneficii pentru sanatate au nucile braziliene?Nucile din Brazilia sunt nuci de copac native din padurea tropicala Amazon din Brazilia, dar asemenea nuci se gasesc si in Bolivia si Peru.

Textura lor neteda, buturica si aroma de nuca sunt de obicei savurate crude sau albe. Aceste nuci brazilene crude 500g, au o densitate energetica, foarte hranitoare si una dintre cele mai concentrate surse alimentare ale seleniului mineral.

Mancarea nucilor braziliene poate fi benefica pentru sanatatea dvs. in mai multe moduri, inclusiv pentru reglarea glandei tiroide, reducerea inflamatiei si sustinerea inimii, creierului si sistemului imunitar. Iata cateva beneficii dovedite pentru sanatate si nutritie ale nucilor braziliene.

  1. Continut bigat de nutrienti

Nucile braziliene sunt foarte nutritive si dense. O portie de 1 uncie (28 de grame) de nuci braziliene contine urmatoarele substante nutritive:

  • Calorii: 187.
  • Proteine: 4,1 grame.
  • Grasime: 19 grame.
  • Carburi: 3,3 grame.
  • Fibra: 2,1 grame.
  • Seleniu: 988% din aportul zilnic de referinta (RDI).
  • Cupru: 55% din RDI.
  • Magneziu: 33% din.
  • Fosfor: 30% din RDI.
  • Mangan: 17% din RDI.
  • Zincul: 10,5% din RDI.
  • Tiamina: 16% din RDI.
  • Vitamina E: 11% din RDI.

Nucile braziliene sunt bogate in seleniu, cu o singura nuca continand 96 mcg, sau 175% din RDI. Majoritatea altor nuci furnizeaza in medie mai putin de 1 mcg. In plus, au concentratii mai mari de magneziu, cupru si zinc decat majoritatea altor nuci, desi cantitatile exacte ale acestor nutrienti pot varia in functie de clima si sol.

In cele din urma, nucile din Brazilia sunt o sursa excelenta de grasimi sanatoase . De fapt, 36% dintre grasimile din nucile din Brazilia sunt 37% acizi grasi polinesaturati, un tip de grasime care s-a dovedit a beneficia de sanatatea inimii.

  1. Bogate in seleniu

Nucile din Brazilia sunt o sursa bogata de seleniu. De fapt, acestea contin mai mult din acest mineral decat oricare alta nuca, cu o medie de 96 mcg per nuca. Cu toate acestea, unele ambaleaza pana la 400 mcg pe nuca. RDI pentru seleniu este de 55 mcg pe zi pentru adulti. Astfel, nuca medie din Brazilia contine 175% din cantitatea necesara din acest mineral.

Seleniul este un oligoelement care este vital pentru buna functionare a corpului. Este esential pentru tiroida si influenteaza sistemul imunitar si cresterea celulelor. Intr-adevar, au fost legate de functia imunitara imbunatatita si rezultate mai bune pentru cancer, infectii, infertilitate, sarcina, boli de inima si tulburari de dispozitie; niveluri mai mari de seleniu.

Desi deficienta de seleniu este rara, multe persoane din intreaga lume au un aport insuficient de seleniu pentru o functionare optima. De exemplu, statutul de seleniu suboptimal a fost gasit la oameni din toata Europa, Regatul Unit si Orientul Mijlociu.

Nucile din Brazilia sunt o modalitate extrem de eficienta de a va mentine sau de a creste aportul de seleniu. De fapt, un studiu realizat pe 60 de persoane a descoperit ca consumul a doua nuci braziliene pe zi a fost la fel de eficient ca a lua un supliment de seleniu la cresterea nivelului de seleniu.

  1. Sustine functia tiroidiana

Glanda tiroida este responsabila de producerea hormonilor necesari pentru crestere, metabolism si reglarea temperaturii corpului. O nuca din Brazilia contine suficient seleniu pentru a sustine productia de hormoni tiroidieni si proteine ​​care va protejeaza tiroida.

  1. Poate ajuta pe cei cu tulburari tiroidiene

Suplimentarea cu seleniu poate aduce beneficii persoanelor cu tulburari tiroidiene, cum ar fi tiroidita lui Hashimoto si boala Graves. Cu toate acestea, sunt necesare cercetari suplimentare.

  1. Poate reduce inflamatia

Nucile din Brazilia contin antioxidanti precum seleniu, vitamina E si fenoli. Doar o nuca pe zi poate duce la reducerea inflamatiei. Cu toate acestea, aportul dvs. trebuie sa fie consecvent pentru a continua sa experimentati beneficiul.

  1. Pot avea beneficii pentru creier

Nucile din Brazilia contin acid elagic, care poate avea efecte de protectie asupra creierului. In plus, seleniul poate reduce riscul de boli ale creierului si poate imbunatati performanta mentala si starea de spirit. Cu toate acestea, sunt necesare cercetari suplimentare.

0 Shares