3 semne ca e momentul sa iti schimbi sistemul WMS

0 Shares
0
0
0
Pointlogistix - WMS pentru management depozit

Lantul de aprovizionare al unei companii reprezinta in acest moment intregul brand si este o garantie ca promisiunea unei companii fata de client este mentinuta.
Tocmai de aceea, este extrem de important ca fiecare companie sa foloseasca tehnologia care functioneaza in avantajul sau, si nu care o trage in jos.
O parte integranta a acestei tehnologii ar trebui sa fie un sistem eficient si flexibil de gestionare a depozitului, asa cum este si solutia propusa de Point Logistix, Crosspoint WMS.
Iata mai jos cele trei semnale de alarma cu privire la care fiecare companie trebuie sa isi ridice un semn de intrebare.

Sistemul WMS nu tine pasul cu piata

Operatiunile de depozit sufera transformari semnificative atat ca urmare a presiunilor interne, cat si ca urmare a schimbarilor in ceea ce priveste modelele generale de business. Evolutia comertului electronic si a unor optiuni precum drop shipping, pun presiuni noi asupra gestionarii stocurilor, controlului marjelor si conformitatii reglementarilor.
Inlocuirea sistemului WMS ar trebui sa tina cont de evolutia arhitecturii pe termen lung si la asistenta, astfel incat sistemul nou sa nu fie unul inflexibil.
Multe companii iau in calcul inlocuirea sistemului actual atunci cand realizeaza ca din ce in ce mai multe operatiuni de depozit sunt controlate de alte sisteme, de procese manuale sau nu sunt capabile sa utilizeze tehnologie noua.

sistemul functioneaza impotriva evolutiei si nu in beneficiul sau

Unul dintre principalele semne ca o firma poate necesita un sistem WMS nou este atunci cand experimenteaza o evolutie rapida, iar tehnologia initiala nu poate tine pasul cu cererea. Acest lucru este valabil in mod deosebit in cazul intreprinderilor mici si mijlocii si al celor cu procese de business cross-channel.
Odata cu extinderea rapida a comertului online, multe companii descopera ca tehnologia lor initiala nu este capabila sa faca fata cresterii, ba chiar incep sa resimta ca aceasta pune obstacole in calea extinderii. Iata de ce este in beneficiul tuturor sa cunoasca semnele uzurii si sa inlocuiasca un sistem inainte ca acesta sa afecteze productivitatea si indeplinirea promisiunii catre client.
Unele dintre semnele bune pe care ar trebui sa le cauti la un sistem WMS sunt daca furnizorul actual de WMS ofera sprijinul adecvat fara sa creasca taxele si daca functionalitatea poate fi upgradata fara probleme. In cazul in care sistemul WMS nu poate creste odata cu evolutia companiei, e clar ca este nevoie de un sistem nou, si mai ales o solutie care sa permita evolutia si adoptarea unor functionalitati suplimentare.

Update-uri greoaie de sistem si cheltuieli

Unul dintre motivele principale pentru care multe companii amana pe cat posibil upgrade-ul unui sistem este acela ca updatarea unui sistem intreg poate parea o sarcina uriasa si dificila.
Companiile se tem de schimbarea unui sistem care pare sa functioneze bine si aleg sa amane pana cand acest sistem nu mai functioneaza deloc… Apoi tot ce le ramane de facut este sa se agite pentru a gasi o solutie care nu numai ca functioneaza pentru moment, dar care va trebui sa se adapteze la schimbarile din viitor.
Cresterea companiei, evolutiile din lantul de aprovizionare, schimbarile in procesele de business si noile fluxuri cross-channel sunt toate semne ca afacerile se misca mai rapid catre viitor si ca tehnologia interna trebuie sa tina pasul cu aceasta evolutie.
O solutie inovatoare de gestionare a depozitului SaaS (software as a service) poate fi schimbarea de care compania are nevoie. In lumea de astazi, nu ne mai putem permite sa ne rezumam la un sistem care sa poata fi definit doar ca “ok”.

0 Shares