Share Button

Iubeste-te femeie!Se pare ca unele femei depisteaza destul de tarziu probleme legate de sanatatea lor, lucru care cauzeaza in primul rand tulburari emotionale si stari neplacute.

Emotia este practic motorul vietii si este bine de stiut ca face parte din viata noastra de zi cu zi, de modul in care percepem anumite lucruri.

Atunci cand se pune problema existentei unei forme de cancer, indiferent la ce nivel, vestea zguduie lumea oricarei persoane.

In momentul in care doar se pronunta cuvantul cancer disperarea ajunge la cote maxime.

Este total gresit faptul ca unele persoane isi reprima emotiile si este eronata ideea conform careia controlul emotiilor reprezinta inteligenta si dovada de evolutie.

Niciodata nu trebuie sa ignoram ceea ce simtim pentru ca asta presupune sa ne ignoram pe noi insine.

Intr-un amalgam de emotii este benefica acceptarea si exprimarea tuturor emotiilor care variaza de la tristete la teama sau neliniste.

Cancerul de san – o boala foarte des intalnita in randul femeilor, boala care provoaca in momentul depistarii ei stres si in cele mai groaznice cazuri presiune din partea partenerului.

Unele femei s-ar putea sa prezinte o stare initiala de jena sau rusine sau o stare de disperare, precum si treceri bruste de la depresie la optimism si invers.

Cancerul mamar este o afectiune tot mai des inatalnita in randul femeilor, la nivel mondial si debuteaza fara simptome.

Datorita acestui lucru, uneori vizita la doctor se dovedeste a fi destul de tarzie.

Depistat insa in faza incipienta, cancerul la san se poate trata foarte usor si fara urmari.

Datorita faptului ca factorii de risc nu sunt inca bine cumoscuti, nu exista o profilaxie sau o prevenire a cancerului la san insa asa cum se spune paza buna fereste primejdia rea.

Chiar daca antecedentele in familie cauzeaza aparatia de cancer la san in cadrul mostenitorilor genetici, s-a dovedit ca o medie de 75% dintre formele de cancer, sunt depistate la femeile fara antecedente familiale.

Din nefericire, intarzierea diagnosticarii cancerului de san este o problema curenta si este mai des intalnita in randul femeilor tinere.

Acestea ignora unele simptome sau semne care pot indica o problema la nivelul sanului si care sunt de fapt semne de alarma.

O tumefactie sau o scurgere mamelonara sunt trecute cu vederea tocmai datorita faptului ca ele au convingerea ca sunt prea tinere pentru a avea un cancer de san sau ca prezinta doar niste chisturi sau tumori beningne.

In randul tinerelor se mai afla si pacientele cu refuz total de tratament si interventii datorita unor motive care tin de fertilitate, activitatea sexuala sau aspectul fizic.

Probabil inca este nevoie de o educatie de sanatate in acest domeniu, in randul tinerelor pentru a preveni cu succes situatii neplacute inainte de a fi prea tarziu.

O palpare regulata precum si o ecografie mamara dupa varsta de 35 de ani sunt primele lucruri de care ar trebui sa tina cont orice femeie indiferent daca prezinta sau nu simptome sau stari carcateristice existentei unei probleme.

Ajungerea intr-o situatie extrema va schimba cu totul viata femeii afectate precum si a celor din jur.

In unele cazuri cancerul la san devine boala familei.

In cazul unor solutii drastice cum ar fi mastectomia, la care se ajunge doar daca starea bolii este foarte avansata, situatia isi pune amprenta atat pe femeie cat si pe partenerul acesteia.

Imaginea de sine a femeii, face parte in aceste cazuri dintr-o categorie sensibila de discutat, alaturi de viata sexuala si aspectul fizic al femeii.

Sanii sunt simboluri ale feminitatii si deci nu este o problema de vanitate, cat o problema de existenta pentru o femeie.

Starea psihica a femeilor care intalnesc aceasta problema pe parcursul vietii are un impact imens tocmai datorita simbolisticii pe care societatea o ataseaza sanilor.?

Unele probleme atrag dupa sine dificultati in integrarea profesionala ducand in multe cazuri la izolare si lipsa stimei de sine.

Chiar daca impactul psihologic are loc o data cu descoperirea primului nodul, adesea traumele nu ajung sa fie foarte mari atunci cand totul este descoperit la timp si vindecat.

O stare avansata emotional, atrage dupa sine o recuperare mai grea si deci intampinarea unor greutati in vindecare.

Atitudinea trebuie sa fie de acceptare si pozitivitate pentru ca ceea ce gandim atragem mai devreme sau mai tarziu.

De multe ori este mai bine sa prevenim decat sa combatem, luand in considerare ca avem la indemana cateva metode de care nu ar trebui sa ne privam atunci cand e vorba de sanatatea noastra si de bucuria de a trai!

There are no comments.

Leave a Reply