Share Button

Unde poti vedea cele mai bune filme romanesti?In acest an iubitorii de film romanesc au fost placut impresionati de calitatea productiilor cinematografice dar si de premiile importante castigate de acestea la festivalurile internationale de film.

Din ce in ce mai multi cinefili aleg sa isi petreaca timpul liber vizionand filme romanesti de top pe siteurile ce ofera gratuit filme online.Daca esti nehotarat, iti recomandam patru filme romanesti care cu siguranta te vor captiva.

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul acesta este Pozitia Copilului.

“Pozitia copilului”, produs de Parada Film, a castigat marele premiu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin  si multe alte premii internationale. Regizat de Calin Peter Netzer, filmul ii are in distributie pe actorii Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache , Florin Zamfirescu, Ilinca Goia si Natasa Raab.

Filmul este o drama emotionanta ce prezinta relatia dintre o mama dominatoare si fiul ei ajuns la varsta maturitatii. Un film serios, dramatic ce ne prezinta fata nevazuta a dragostei excesive fata de copil si traumele ce pot rezulta din acest tip de educatie. In acelasi timp, filmul trateaza dur si fara transparenta  tema coruptiei si a traficului de influenta la nivelul institutiilor statului.
Catalogat de critici drept cel mai bun film romanesc de anul acesta, Pozitia Copilului demonstreaza faptul ca cinematografia romaneasca poate capata prestigiu si renume international.

Un alt film romanesc ce se distinge anul acesta este si Cainele Japonez. Produs de Libra Film, productia a obtinut premiul Ex-Aeque in cadrul Festivalului International de Film de la Varsovia. In regia lui Tudor Cristian Jurgiu, filmul ii are in distributie pe Victor Rebengiuc si Serban Pavlu.Printre dramele acestui an, Cainele Japonez se remarca datorita sensibilitatii si tandretii cu care este abordata tema reconcilierii familiale dintre un batran si fiul sau. Cainele Japonez este un  film despre greseli, iubire si iertare.

In cazul in care iti era dor de comediile romanesti , anul acesta poti viziona Love Building. In regia Iuliei Rugina si avand in distributie pe Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta, filmul se incadreaza in categoria comediilor cu accente dramatice. Actiunea filmului are loc in cadrul unei tabere creata pentru salvarea relatiilor de cuplu.

Cele 14 cupluri care ajung in tabara sunt ajutate de cei trei terapeuti si vor incerca sa isi reconstruiasca relatia de cuplu de-a lungul unei saptamini cu ajutorul unor exercitii si testari. Incadrandu-se cu succes in categoria comediilor romantice, Love Building este o poveste despre dragoste,emotie si intimitate in relatia de cuplu.

Un alt film romanesc ce va debuta la sfarsit de an pe marile ecrane este Roxanne. In regia lui Valentin Hotea si avand in distributie pe Diana Dumbrava si Serban Pavlu , filmul ne prezinta povestea lui Tavi Ionescu, un barbat care desi ajuns la varsta 38 ani prefera inca sa copilareasca.

Impartit intre responsabilitatile care le are fata de mama bolnava si relatia sa cu Oana, Tavi descopera ca viata poate fi si mai complicata decat atat. Ar putea avea un fiu dintr-o relatie anterioara cu Roxanne? Raspunsul acestei intrebari il vei descoperi vizionand filmul.

In cazul in care te-ai hotarat sa vizionezi cele mai noi filme romanesti sau iti e dor de comediile vechi care s-au impus in cinematografia romaneasca te invit pe www.filmetraduse.net pentru o seara de exceptie.


Alte stiri actuale :

1. Filmele cu cele mai mici încasări din 2013
2. Zilele Filmului LUX 2013 – la Cinema Studio
3. Încep Zilele Filmului Croat 2013
4. Filmele lunii decembrie 2013
5. Cele mai bune 10 filme din 2013: Gravity si La Vie D’Adele,  alese de cele mai prestigioase reviste de film din lume
6. Cele mai mari esecuri din 2013: topul filmelor care s-au facut de rusine cu incasari dezastruoase

There are no comments.

Leave a Reply