Share Button

Uleiul de trandafir: beneficii uimitoare ale utilizarii zilniceUleiul de trandafiri este unul dintre cele mai scumpe uleiuri datorita procesului complex de extractie. Dar acesta este o adevarata arma magica impotriva multor afectiuni! Mai jos iti sunt dezvaluite efectele si aplicarea uleiului de trandafir, pentru a te putea bucura mai mult de frumusetea ta naturala.

Ulei de trandafir: efecte dovedite

Uleiul de trandafir este un ulei esential care poate fi utilizat in scopuri cosmetice si medicinale, in plus acesta a fost folosit pentru a crea numeroase produse naturale de infrumusetare, asa cum este un ser concentrat antirid pe baza de ulei pur de trandafir, bio, 30 ml de la Fonte Naturis.

Ulei de trandafir: efect asupra pielii

 • Ca un mare avantaj uleiul de trandafir se dovedeste a fi potrivit pentru toate tipurile de piele.
 • Uleiul de ingrijire favorizeaza vindecarea ranilor si poate ameliora inflamatia.
 • Proportia ridicata de acizi grasi nesaturati din ulei asigura umiditate si creste elasticitatea pielii. In plus, iritatiile pielii sunt atenuate, iar reinnoirea celulara ar trebui stimulata si de ulei. Efectul antiinflamator si antibacterian ajuta la pielea patata si la neurodermatita.

Ulei de trandafir: efecte asupra parului / scalpului

 • Parul si scalpul pot fi tratate cu ulei de trandafir: gratie acizilor grasi nesaturati, uleiul ofera multa umiditate si repara parul fragil. De asemenea, impresioneaza prin parfumul sau seducator!
 • Scalpul deteriorat beneficiaza in special de uleiul de trandafir, deoarece are un efect antiseptic.

Alte moduri de actiune ale uleiului de trandafiri

 • Parfumul unic al trandafirului are multe efecte pozitive: se spune ca are un efect antidepresiv si calmant asupra tulburarilor de somn. Mirosul linistitor imbunatateste starea de spirit si relaxeaza. In plus, se spune ca uleiul are un efect erotic si stimulant.
 • Proprietatile care promoveaza circulatia, antiinflamatorii si antispastice ale uleiului de trandafiri poate fi, de asemenea, utilizat medicamentos si poate ajuta la inflamatia gingiilor, indigestia, bronhiile inflamate, migrenele si probleme menstruale.

Ulei de trandafir: aplicare

Uleiul de trandafir poate fi utilizat intern si extern:

 • Uleiul poate fi aplicat direct pe piele cu un tampon de bumbac sau poate fi utilizat intr-o forma diluata ca tonic facial. De asemenea, poti amesteca cateva picaturi cu crema de piele si poti combina proprietatile nutritive ale cremei si uleiului!
 • Uleiul poate fi masat usor in par si scalp sau amestecat in prealabil cu produse de infrumusetare.
 • In aromaterapie , uleiul este utilizat intr-o lampa speciala sau intr-o baie completa.
 • Pe cale orala, uleiul de trandafir se ia diluat ! Se dizolva cateva picaturi de ulei in ceai. Il poti consuma si cu putina miere pentru a masca gustul usor amar.
 • Pentru a face gargara, pentru inflamatia gingiilor sau durerea in gat , doua sau trei picaturi sunt diluate in apa.
 • In cazul inflamatiei bronhiilor , uleiul este utilizat prin inhalare.
 • Pentru depresie si migrene, ajuta daca pui cateva picaturi de ulei pe suprafata interioara a incheieturilor, tamplelor sau gatului.

Uleiul de trandafiri: fapte si sfaturi interesante

Uleiul este obtinut din flori de trandafir prin distilare cu abur. Cantitatile mari necesare florilor sunt ceea ce face uleiul esential atat de scump. Atunci cand cumperi, ar trebui sa utilizezi produse organice pentru a evita pesticidele.

Multe uleiuri sunt diluate pentru a mentine costurile mai mici – dar cu un certificat de autenticitate, te asiguri ca este un produs pur.

There are no comments.

Leave a Reply