Share Button

Emoţia și plăcerea de a pilota sunt legate mai ales de posibilitatea de a alege unde mergi, cu cine mergi și cum ajungi. Pe măsură ce iarna e pe trecute și visezi la următoarea ta vacanță, s-ar putea să găsești ceva inspirație în oportunitățile unice pe care le poate oferi o vacanță cu avionul, fie ca pilot, fie ca pasager.

1. Rainbow Bay, Alaska

Situat pe cel mai mare lac din Alaska, Lacul Iliamna, Rainbow Bay este atât de îndepărtat încât nu există o adresă fixă ​​și este accesibil doar zburând în Pedro Bay – un aeroport de utilizare publică, iar cel mai apropiat drum principal este la 180 de mile distanță. Călătorii de aici vor admira priveliști uluitoare ale lanțului Alaska acoperit de zăpadă. Este o destinație fantastică pentru drumeții, iar lacul este popular pentru pescuit.

2. Insula Lady Elliot, Australia

Dacă eşti în căutarea apelor cristaline și a peste 1.200 de specii de viață marină, insula Lady Elliot este locul perfect pe care să îl pui pe lista de dorințe. Poți ajunge pe această insulă pitorească doar cu un avion charter sau cu propriul tău avion privat. Are o dimensiune de doar 100 de acri pătrați, ceea ce înseamnă că vei putea parcurge întreaga insulă în mai puțin de o oră!

3. Insulele Galapagos, Oceanul Pacific

Insulele Galápagos sunt un sit al patrimoniului mondial UNESCO, un arhipelag vulcanic, adesea numit muzeu viu, fiind considerate un paradis pentru iubitorii de animale sălbatice. Insulele sunt o provincie a Ecuadorului, aflându-se la 1000 km de coasta ecuadoriană. Doar două dintre cele 127 de insule îndepărtate au aeroporturi – Baltra și San Christobal. Aici poți urmări fauna sălbatică legendară care vieţuieşte pe insule, cum ar fi broaște țestoase gigantice și iguane de pământ galben.

4. Ittoqqortoormiit, Groenlanda

A ajunge la acest aeroport este la fel de greu precum a-l pronunța! Poți prinde un zbor aici doar o dată sau de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, merită efortul dacă vrei să vezi frumusețea aurorelor nordice sau să observi fauna sălbatică incredibilă, cum ar fi urșii polari, în habitatul lor natural. Caiacul, sania cu câini și pescuitul sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face în această locație spectaculoasă.

5. Coasta Skeleton, Namibia

Skeleton Coast din sudul Africii este o scenă uimitoare de epave și schelete de viață marină împrăștiate pe țărmurile aspre. Ceea ce o face mai mult o destinaţie extraordinară este că doar 800 de persoane au voie să viziteze regiunea spectaculoasă în fiecare an, iar această locație îndepărtată este accesibilă doar cu un avion de safari organizat.

6. Saba, Caraibe

Saba este o mică insulă din Antilele Olandeze din Caraibe, care găzduiește cea mai scurtă pistă comercială din lume pe aeroportul Juancho E. Yrausquin. Cu o lungime de numai 1299 de picioare, pista este cocoțată pe vârful acestei insule minuscule şi este flancată de dealuri înalte şi stânci. Avioanele cu reacție nu pot ateriza aici din cauza lungimii prea mici a pistei, totuși avioanele mici, cum ar fi BN2 Islander și Twin Otter, sau elicopterele pot ateriza aici.

Acum poţi începe să îţi planifici următoarea vacanţă exotică, iar pentru a te acomoda cu zborul cu un avion de mici dimensiuni, poţi încerca mai întâi un zbor cu avionul langa Brasov.

There are no comments.

Leave a Reply