Share Button

Solutii de urgenta pentru o pana de curentChiar daca traim in anul 2016 penele de curent nu sunt lucruri foarte rar intalnite in tara noastra si de aceea veti avea nevoie permanent de cateva lucruri care sa va ajute sa faceti fata intr-o situtatie neprevazuta. Primul lucru de care veti avea nevoie este desigur o lanterna LED.

Temperaturile extreme din ultimul timp ne dau batai de cap si de  asemenea nu numai temperaturile ridicate ci si cele foarte scazute pot sa afecteze buna functionare a retelei de curent electric si stalpii de electricitate.

In momentul in care afara sunt -10 grade, faptul ca apare o pana de curent va priveaza atat de lumina cat si de aparatele electrice din casa si de caldura daca aveti propria centrala. In cazul in care vi se opreste curentul in primul rand va trebui sa sunati la distribuitorii de energie.

Este recomandat sa fiti prevazatori si sa aveti deja in telefon numerele de telefon de la firmele pentru utilitati. Aflati de la reprezentatul companiei cu care discutati ca timp dureaza pana de curent si care au fost motivele pentru care aceasta a aparut.

Dupa ce stiti cat va dura va puteti da seama si daca aveti suficiente resurse pentru aceasta lipsa de curent pentru a nu avea probleme foarte mari, precum cele cu incalzirea.

In cazul in care aflati ca pana va dura mai multe ore este recomandat sa luati masuri adecvate: nu deshideti geamurile pentru a  nu pierde din caldura si economisiti bateria de la laptop si de la telefon pentru a le putea utiliza in caz de nevoie.

Exista si o serie de obiecte ce nu trebuie sa va lipseasca daca va confruntati cu pene de curent. Lanternele si lumanarile sunt obiecte mici sau ieftine pe care trebuie sa le aveti tot timpul acasa.

Acestea isi dovedesc utilitatea in situatii de urgenta si abia atunci va veti da seama cat de mult va ajuta in asemenea momente. Nu uitati sa verificati daca aveti si bateriile potrivite pentru lanterne in stare functionala. In cazul in care vreti sa mergeti la sigur si vreti ca pana sa nu va provoace inconveniente singurul lucru ce va poate ajuta este generatorul de curent.

Chiar daca presupune o investitie destul de mare  comparativ cu lanternele, in momente de criza un generator este util si va scoate din situatii foarte dificile. Puteti sa optati si pentru generatoare de dimensiuni mici si portabile, care sa va asigure suficient curent pentru casa.

Puteti sa gasiti mai multe astfel de produse in functie de ce nevoi aveti dar si tinand cont de buget. In cazul in care stiti ca vor urma zile geroase verificati si proviziile de combustibil, de motorina ori de benzina.

Chiar daca stati in orase mari in care se intampla rar sa fie pene de curent, conditiile meteo extreme pot duce la mai multe situatii neprevazute si trebuie sa va pregatiti pentru toate tipurile de scenarii in cazul in care urmeaza sa va petreceti cateva zile fara lumina si caldura.

De asemenea, in cazul in care pentru lanterne aveti acumulatori nu uitati sa ii incarcati periodic.

There are no comments.

Leave a Reply