Share Button

Sfaturi utile de economisire a energiei electriceFactura de energie electrica a casei tale poate fi mai mica daca tii cont de cateva aspecte ce nu trebuie neglijate niciodata. Acesti pasi simpli pe care trebuie sa ii parcurgi te vor ajuta sa platesti mai putin pentru energia consumata in locuinta ta.

Daca ai nevoie de echipamente performante care sa te ajute in aceasta privinta, poti alege acum Electro Global automate programabile PLC  pentru performanta maxima la preturi dintre cele mai bune.

Intr-o casa, sistemul de incalzire si cel de aer conditionat consuma o mare parte din totalul cantitatii de energie electrica. Consumul lor poate fi optimizat prin intermediul unui termostat care sa controleze in mod eficient aparatele de acest tip. Multe aparate de are conditionat sau unele de incalzire au deja instalat un termostat, insa acesta poate fi  instalat si ulterior de catre un specialist.

Iluminatul natural al unei camere iti aduce multe beneficii de care ar fi bine sa profiti la maximum. El reduce consumul de energie pe timpul zilei pentru ca nu vei aprinde sursele de iluminat artificial si te vor ajuta sa iti mentii sanatatea deoarece efectele benefice ale soarelui sunt bine cunoscute de toti oamenii. Acum exista chiar si intrerupatoare inteligente sau becuri LED care se inchid singure atunci cand nu detecteaza prezenta cuiva in camera.

In comparatie cu becurile economice, cele de tip LED consuma si mai putina energie electrica. Eficienta lor este ridicata, iar durata de viata e si ea indelungata. La aceeasi intensitate a luminii oferite, ele consuma cu pana la 85% mai putin decat alte tipuri de becuri.

Frigiderul este nelipsit din locuinte, insa el poate consuma destul de mult daca nu este reglat asa cum trebuie. In functie de nevoile tale si de ceea ce depozitezi in el, temperatura acestuia trebuie reglata constant pentru ca el sa nu consume prea mult. In plus, nu uita sa il scoti din priza in perioada concediului, cand esti plecat de acasa sau atunci cand nu ai nimic de depozitat in el.

De asemenea, masina de spalat poate consuma multa energie atunci cand nu e folosita in mod corespunzator. Ea are mai multe programe de spalare care trebuie folosite in concordanta cu nevoile utilizatorului.

Pe timpul verii e utila functia de spalare cu program scurt (20 de minute) deoarece ea va consuma mai putina energie si vei obine rezultatele dorite deoarece vei dori doar o reimprospatare a hainelor pe care le porti zi de zi.

Multe masini de spalat si tipuri de detergent ofera aceeasi eficienta si cu spalarea in apa rece, asadar nu e nevoie sa iti speli hainele cu un program care foloseste apa fierbinte deoarece acest proces va duce la un consum mai mare de energie. E bine de stiut ca o masina de spalat cu incarcare frontala consuma, in general, mai putin decat una cu incarcare verticala. De asemenea, la cumpararea echipamentelor tale electrocasnice, ai grija ca ele sa fie incadrate intr-o clasa energetica buna deoarece vei face economii mari pe termen lung datorita acestui aspect.

There are no comments.

Leave a Reply