Sanatate, mai presus de toate!Observam, cred, cu totii, care sunt cerintele pe care le impune lumea actuala, cea in care suntem nevoiti sa ne integram si sa traim. Pe langa supravietuirea celui mai puternic, ne lovim din ce in ce mai mult si de o supravietuire de natura comerciala.

Aparitia unor anumite produse determina parca cresterea unei serii de probleme la nivel de organism uman, pe care insa nimeni nu pare a o lua in seama. Industria dulciurilor si a produselor alimentare nesanatoase este, desigur, cea despre care vorbim aici, un fenomen care a luat o deosebita amploare, in ciuda faptului ca acesta poate avea efecte dintre cele mai grave asupra organismului uman, in special in cazul copiilor, data fiind vulnerabilitatea acestora.

Citeam deunazi un articol in care era mentionata aparitia pe piata a medicamentului Diavit, un produs naturist ce ajuta la combaterea diabetului, si atunci m-am intrebat pentru cateva clipe, oare daca astfel de remedii nu ar exista, am fi mai atenti la sanatatea noastra? Sau aceste medicamente apar pentru ca boala se poate instala in mod inevitabil?

In cazul obezitatii si  a diabetului nu cred ca aceasta ipoteza se aplica. Alimentatia impusa astazi, dealtfel total nesanatoasa, si absenta miscarii fizice sunt factori introdusi in regimul nostru de viata in mod constient si nu pot fi solutionate doar cu Diavit.

Daca avem tratamentul pentru o afectiune asta cu siguranta nu inseamna ca trebuie sa persistam in greseala. Ma uimeste foarte mult faptul ca, desi aceste afectiuni datorate unei alimentatii nesanatoase se regasesc din ce in ce mai mult la copiii sub 9 ani, nimeni nu se gandeste sa stopeze afluxul de produse alimentare cu caracter nociv si nimeni nu pare sa ia masuri de introducere a minimelor notiuni de preventie a aparitiei bolilor ce deriva din consumarea acestor produse.

Din pacate la noi in tara nu se regasesc programe de natura sportiva care sa scoata copiii in aer liber, activitatile acestora desfasurandu-se astazi majoritar in fata calculatorului, iar alimentatia defectuoasa vine si ca urmare a posibilitatilor reduse din punct de vedere financiar, de care parintii se lovesc aproape in permanenta.

Si apoi, problema cea mai mare consta in promovarea prin multitudinea de canale media a acestor produse, pe care copiii au ocazia sa le vada si, in necunostinta de cauza, sa ajunga sa si le doreasca. Este dificil sa ii spui unui copil ca nu ii poti oferi, insa acest lucru se poate face si intr-un mod facil, explicandu-i rational si exemplificand poate vizual, care sunt efectele pe care aceste produse le au asupra organismului, astfel incat copilul sa inteleaga cat mai bine (raportat, desigur la varsta), care sunt riscurile la care se expune.

De adulti cred ca nici nu mai este cazul sa mentionez. In conditiile in care 24 de ore ale unei zile par a fi insuficiente pentru ceea ce avem de facut, sau macar pentru ceea ce ne propunem, desigur, ajungem sa ne intrebam de unde am putea “imprumuta” timpul necesar alimentatiei corecte si a exercitiilor fizice atat de necesare? Si totusi, daca acum nu ne facem timp pentru sanatate, in cazul unei afectiuni sau boli, din pacate cu totii ne facem timp in mod obligatoriu.

Este pacat ca ajungem sa constientizam natura problemelor in cel de-al doisprezecelea ceas si ca nu apreciem deloc ceea ce avem, pana nu pierdem. Si cand te gandesti la faptul ca metodele de prevenire sunt atat de usoare si la indemana!

O plimbare in parc impreuna cu copii, si o vizita la locurile de joaca dotate si cu echipamente sportive, pot face minuni. In acest fel bifati ca efectuate pentru sanatatea dumneavoastra doua lucruri in acelasi timp. Cu privire la alimentatie, internetul este o sursa nesecata de inspiratie. Este suficient sa cauti retetele cel mai sanatoase si vei descoperi ca unele dintre ele sunt de-a dreptul accesibile.

Nu este absolut necesar sa avem un meniu demn de un restaurant, ci unul care sa acopere in mod eficient bunastarea organismului, unul care sa determine procesele metabolice din interiorul acestuia sa functioneze in mod corect.

Cred ca va mai trece mult timp si vor mai curge rauri de cerneala pana sa constientizam la adevarata valoare importanta sanatatii noastre. Cand o avem, o tratam ca pe un bun care ni se cuvine de drept, insa aceasta ipoteza nu este una veridica, ci una cat se poate de eronata. Sanatatea trebuie mentinuta, trebuie ingrijita, astfel incat solutiile de natura medicamentoasa sa fie ultimele la care sa apelam.

Ne bucuram insa ca aceasta farmacie online Bioderma sustine aceasta lupta impotriva afectiunilor, de orice natura ar fi ele. Webfarm.ro ne ofera prin intermediul mediului online cea mai variata gama de produse farmaceutice, de ingrijire si de preventie.

O vizita poate face mai mult decat bine, asa ca nu ezitati sa accesati www.webfarm.ro, pentru a preintampina o eventuala vizita la medicul curant.

Alte stiri actuale :

1. Un nou studiu dezvăluie ce le face pe femei fericite
2. Câţi români au card european de sănătate
3. Sanatate: beneficiile porumbului dulce
4. PÂNĂ ACUM SE CREDEA CĂ E SĂNĂTATE CURATĂ! Un tip de ulei poate provoca O FORMĂ GRAVĂ DE CANCER
5. Tradiţii pentru spor şi sănătate de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel


There are no comments.

Leave a Reply