Plecarea in vacanta - 7 puncte pentru a verifica masina

Plecarea in vacanta – 7 puncte pentru a verifica masina

0 Shares
0
0
0

Plecarea in vacanta - 7 puncte pentru a verifica masinaVine vara si te-ai hotarat sa gusti bucuria si placerea de a calatori cu masina? Este o idee buna! Dar ai grija, inainte de a pleca in vacanta , fa-ti timp pentru a face o verificare completa si amanuntita a vehiculului tau, chiar un itp Cluj-Napoca 2022.  Iata cateva sfaturi pentru a nu rata cateva puncte de control pentru vehiculul tau.

Verificati franele masinii

Calitatea franarii vehiculului tau iti garanteaza siguranta pe drum, ceea ce este esential. Prin urmare, va trebui sa verifici cu atentie daca franele functioneaza corect.

Testeaza daca se tin bine. Acorda o atentie deosebita starii placutelor. In mod normal, tabloul de bord al masinii indica starea de uzura a placutelor printr-o lumina de avertizare care se aprinde atunci cand aceste elemente sunt foarte uzate. In caz contrar, poti verifica starea acestora prin orificiile din janta sau prin scoaterea rotii. De asemenea, va trebui sa acorzi atentie unui zgomot surd de zgarieturi atunci cand franezi. In aceste cazuri, ia in considerare inlocuirea placutelor de frana.

Ulei de motor

Uleiul de motor mentine vehiculul tau sa functioneze fara probleme. Ajuta la racirea motorului.

Inainte de a pleca in vacanta, asigura-te ca verifici nivelul uleiului de motor. Cum se face? Aseaza vehiculul pe un loc plat. Apoi, utilizeaza un manometru de control. Impinge-l in partea de jos a rezervorului pentru a masura nivelul acestuia. Daca urma de ulei este aproape de „mini”, este timpul sa adaugi ulei.

Daca nu ai facut schimbarea uleiului de aproape un an, ia in considerare sa o faci inainte de a pleca. De asemenea, retine ca un consum rapid si excesiv de ulei de motor poate fi un semn de uzura severa a motorului sau o problema de scurgere.

Anvelopele

Anvelopele sunt parti esentiale ale masinii tale. Ele sunt cele care suporta atat greutatea acesteia, cat si pe cea a tuturor oamenilor de la bord. Prin urmare, iti garanteaza confortul la volan si siguranta pe autostrada.

Aerul conditionat

Confortul in vehicul este esential. Nu va fi deloc placut sa calatoresti pe distante lungi in interior, cu caldura puternica a verii.

Filtrul de aer

Filtrul de aer protejeaza motorul impotriva impuritatilor si a prafului care patrunde in el. Acest articol ofera un amestec aer-combustibil pur si curat pentru a mentine motorul sa functioneze fara probleme.

Este recomandat sa inlocuiesti aceasta piesa cel putin o data pe an sau la fiecare 20000 km parcursi. Un filtru de aer deteriorat sau uzat poate duce la un consum excesiv de combustibil si la functionarea defectuoasa a motorului.

Lichidul de racire

Pe masura ce conduci intr-o calatorie lunga, temperatura motorului masinii creste. Daca sistemul de racire nu functioneaza corect, se poate produce rapid supraincalzirea.

Prin urmare, va trebui sa verifici nivelul lichidului de racire inainte de a pleca intr-o calatorie cu cei dragi.

Stergatoare

Chiar daca pleci in vacanta vara, poate aparea o ploaie sau o furtuna. Prin urmare, vei avea nevoie de lame de stergator pentru a-ti putea continua calatoria in deplina siguranta, in ciuda capricilor vremii.

0 Shares