Display-urile secundare pentru smartphone nu mai sunt chiar o noutate pe piata, dar implementarea celor de la LG, este intr-adevar unica. Pentru reparatii Lg, viziteaza-i pe cei de la Service-Gsm.ro.
Display-ul principal de 5.7 inch este unul construit pe tehnologia IPS (in plane switching) si are o rezolutie de 1440×2560 pixeli, rezultand intr-o densitate a pixelilor de 515 pixeli per inch.
Al doilea display, are o diagonala de 2.1 inch cu o rezolutie de 160×1040 pixeli si este pozitionat in partea de sus, in continuarea display-ului principal, actionand ca o extensie a acestuia. In timp ce ambele display-uri impart fizic acelasi panel, acestea au controale separate dar si controale de backlighting diferite.
Acest lucru, face posibil ca display-ul secundar sa poata functiona in modul “always on”, adica sa fie aprins tot timpul chiar daca display-ul principal este stins (oprit). Consumul de energie al display-ul secundar este unul aproape nesemnificativ, in asa fel incat functionarea continua a acestuia nu va afecta serios durata de stand-by a smartphone-ului.
Datorita faptului ca ambele display-uri impart acelasi panel, acestea beneficiaza de acelasi nivel de luminozitate, contrast sau reproducere a culorilor.
Tehnic, acest display este acelasi de pe LG G4, dar LG V10 ofera un contrast mai bun, cu niveluri de negru mai profunde. Compromisul, daca putem spune asa, este ca display-ul lui V10 este ceva mai putin luminos.
Cu toate astea, nu se poate observa o diferenta decat daca smartphone-urile sunt comparate in mod direct, la lumina zilei (afara). Datorita densitatii mari a pixelilor, acest display afiseaza imagini foarte clare, culorile fiind vibrante si redate corect, fara o supra-saturare evidenta, tipica in cazul ecranelor de tip AMOLED.
Display-ul secundar.
Acest display, implementat pe V10, face cu adevarat diferenta si reprezinta un feature semnificativ de luat in seama, atunci cand va decideti ce fel de smartphone sa cumparati.
Display-ul secundar al acestui smartphone poate afisa shortcut-uri catre anumite setari de sistem, aplicatii, contacte din agenda interna, etc. De asemenea, sunt prezente si anumite forme de control contextual, pentru aplicatii ca de exemplu Music Player.
Display-ul secundar poate functiona de asemenea si ca o platforma ajutatoare pentru multi tasking, datorita shortcut-urilor pe care le contine si care pot fi personalizate dupa necesitati.
Considera-l un fel de “Alt+Tab” pentru Android. In acelasi mod, micul ecran secundar poate functiona si pe post de Taskbar.
Performanta.
LG V10 este practic un LG G4 pe steroizi. Cei de la LG au imbunatatit specificatiile generale ale lui G4, rezultatul fiind acest smartphone. Procesorul ales pentru acesta este un Snapdragon 808.
Nu s-a ales 810 din cauza unor anumite probleme de overheating (supra-incalzire), ce au putut fi constatate pe alte modele. Cantitatea de RAM s-a marit si ea, acum fiind prezenti nu mai putin de 4GB (fata de 3GB pe G4), iar cantitatea de memorie interna pentru stocare s-a dublat – de la 32 Gb la 64 Gb.
Procesorul grafic este un Adreno 418. In benchmark-uri, LG V10 a iesit in fata lui G4, chiar daca nu cu mult, telefonul prezentand o performanta fluida in task-urile normale si medie spre buna in jocurile grafice cele mai complexe.