Share Button

Ingrijire pentru persoanele invarstaExista o vorba care spune cam asa “Cine nu are batrani sa isi cumpere”, si este o vorba foarte pretioasa. Oamenii invarsta sunt trecuti prin viata, cunosc atat de multe lucruri incat, cei tineri au foarte multe de invatat de la acestia.

Exista batranei care traiesc aproape de cei dragi, si care sunt norocosi sa aiba familiile aproape, asa cum si cei tineri sunt norocosi pentru ca pot invata o multime de lucruri interesante de la bunicii si strabunicii lor.

Din pacate insa, exista si batranei care nu au familie, nu au rude, asa ca trebuie sa gaseasca o solutie eficienta pentru a beneficia de servicii de ingrijire, si pentru a avea o batranete linistita.

Cei care au venituri considerabile, pot opta de exemplu pentru servicii de ingrijire la domiciliu, astfel ca for angaja o persoana specializata in ingrijirea persoanelor varstnice.

Mai exact, batraneii vor avea parte de tot sprijinul necesar pentru a duce o viata normala si lipsita de griji. Acestia vor avea tot timpul la dispozitie persoana pe care au angajat-o, pentru a le oferi hrana in fiecare zi, pentru a le oferi medicamentele, pentru a le spala hainele.

Persoanele care se ocupa de ingrijirea la domiciliu a batraneilor, le pot oferi acestora asistenta chiar si atunci cand merg la toaleta, sau ii pot spala si schimba pe cei care nu se pot deplasa la toaleta.

Asadar, aceasta poate fi considerata prima solutie eficienta pentru batraneii care au nevoie de servicii de ingrijire, si care sunt singuri si nu au nici o ruda care sa ii ajute.

Exista deasemenea batranei care aleg sa isi vanda bunurile si sa se cazeze in camine batrani pentru a duce o viata lipsita de griji. Multi batranei sunt constienti de faptul ca nu au nici o sansa sa duca o viata normala acasa, singuri, neavand cine sa le prepare mancare, sau cine sa le aduca medicamentele, cine sa ii spele si cine sa ii schimbe.

Acestia, neavand nici banii necesari pentru a se caza la camine, pot alege sa isi vanda bunurile si sa se cazeze apoi la camine. Pana la urma, pentru un batranel care are deja 70 de ani, mai important este sa primeasca o mancare, sa fie spalat, curat si sa isi petreaca timpul alaturi de alti batranei la camin, decat sa fie tot timpul singur, acasa, si sa nu aiba cu cine sa schimbe o vorba.

Mai mult decat atat, batraneii cazati la camin, pot socializa cu alte persoane de varsta lor, pot depana amintiri, pot desfasura activitati specifice varstei (sah, table, carti), pentru a le trece mult mai repede timpul.

Conditiile de trai dintr-un camin pentru varstnici sunt foarte bune, asa ca batraneii pot opta oricand pentru aceasta solutie.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, exista solutii pentru ca persoanele invarsta sa aiba o viata normala si o batranete placuta, in ciuda faptului ca nu au familie. Cei care vor angaja personal care sa ii ingrijeasca la domiciliu, sau cei care se vor caca la camin, cu siguranta  vor duce o viata lipsita de griji.

There are no comments.

Leave a Reply