Share Button

Informatii utile pentru primul zborUrmeaza sa plecati catre o destinatie indepartata si ati ales sa calatoriti  cu avionul? Daca da, trebuie sa stiti ca in fiecare zi milioane de oameni apeleaza la aceasta metoda spre locuri apropiate sau indepartate pentru ca este sigura, rapida si in acelsi timp confortabila.

Cu toate ca rezervarea unui bilet de avion nu este dificila, pentru a nu aparea probleme pe parcurs si pentru a avea un zbor linistit, aveti nevoie de cateva informatii. In urmatoarele randuri  va prezentam lucruri utile legate de calatoria cu avionul.

In primul rand, trebuie sa va cumparati biletul de avion. Puteti face acest lucru online, in felul acesta avand timp sa va interesati de zboruri si sa comparati preturile. Pentru a gasi bilete la preturi avantajoase trebuie sa cautati intr-un interval de trei zile inainte si dupa datele de plecare si de intoarcere pe care le aveati stabilite la inceput. Totodata, incepeti cautarea cu cateva luni inainte de data plecarii si abonati-va la newsletter-ele companiilor aeriene.

Un lucru important il reprezinta si bagajele pe care doriti sa le luati cu voi. Cand va rezervati biletul trebuie sa fiti atenti la restrictiile legate de dimensiune si greutate. Uneori, se percep si taxe suplimentare pentru bagaje. Pentru a nu intampina probleme la aeroport, va vom prezenta informatii legate de bagajele de mana si bagajele de cala.

Referitor la primul, majoritatea companiilor permit un singur bagaj, iar dimensiunea si greutatea difera de la cele de linie la cele low-cost. La companiile de linie, greutatea bagajului este de 8-10 kg, iar la cele low-cost bagajul trebuie sa aiba 5-7 kg, in cazul in care se depaseste aceasta greutate avand posibilitatea de a plati o taxa suplimentara pentru diferenta. In ceea ce priveste lucrurile interzise in acest bagaj, printre ele se numara lichide, medicamente, produse cosmetice etc.

Bagajele de cala trebuie sa aiba o greutate de pana la 32 kg, valoare maxima permisa de unele companii low-cost. Aceste bagaje sunt incluse in pretul biletului doar la companiile de linie, la cele low-cost platindu-se o alta taxa.

In cazul in care decideti sa zburati cu o companie de linie, aveti posibilitatea de a alege intre doua clase de confort: economy si business, criteriile dupa care se diferentiaza cele doua clase fiind confortul de care veti beneficia, dar si pretul biletului. Este evident ca pentru ceea ce vi se ofera la clasa business trebuie sa platiti mai mult decat pentru clasa economy.

De asemenea, trebuie sa stiti ca locul in avion vi-l puteti rezerva fara nici un cost suplimentar in cazul companiilor de linie, dar la companiile low-cost puteti sa faceti acest lucru contra cost.

In incheiere va spunem ca pentru a avea un zbor placut si o vacanta inceputa fara probleme, incercati sa tineti cont de toate informatiile pe care vi le-am dat.

There are no comments.

Leave a Reply