Share Button

Daca esti in cautarea unui inel de logodna special si unic pe care iubita ta sa il adore inca de la prima vedere iti recomandam sa te uiti si pe site-ul  https://www.royaldiamante.ro unde vei gasi in mod sigur cele mai frumoase si de calitate inele de logodna care sa te ajute sa iti impresionezi partenera.

In continuare iti prezentam modul in care au evoluat inelele de logodna de-a lungul timpului. Chiar daca se spune ca primele persoane care au inventat acest inel sunt oamenii cavernei, care au legat un fir de iarba pe incheietura sotiei pentur a ii putea stapani spiritul, primele dovezi concrete care sugereaza aparitia inelelor de logodna provin de la egipteni: sunt si unele morminte care au fost descoperite de arheologi si unde au fost gasite mici benzi facute din metal care se puneau pe degetul inelar de la mana stanga.

Primul inel de logodna cu diamant care a fost mentionat in toate documentele istorice a fost oferit in anul 1477 Mariei de Burgundia de catre Arhiducele Maximilia din Austria si este un inel care are pe suprafata sa mai multe diamante minuscule care formeaza litera M. in toate piesele de teatru apartinand lui Shakespeare au aparut referinte pentru inele de logodna sau verighete si in secolele XVII si XVIII cuplurile foloseau inele de argint care erau gravate la interior cu mesaje de dragoste si versuri din poezii. Aceste inele oferite cu ocazia logodnei se inlocuiau la nunta cu un inel din aur.

Sunt foarte multe cupluri care au ramas indragostite de acest gen de inele folosite in trecut si care ar vrea sa gaseasca un astfel de inel. Daca te numeri printre acestia, intra aici si vei vedea toate modelele de inele de logodna din care sigur vei gasi unul care sa te impresioneze.

In secolul XVIII au aparut si degetarele iar persoanele din popor taiau partea de sus si foloseau baza ca inel. Mai tarziu, in secolul XIX au aparut foarte multe diamante pe piata si aceasta reprezenta o alegere in trend. Perioada victoriana se distinge prin inelele care aveau un design romantic cu inimi, flori si funde si chiar cu serpi care simbolizau eternitatea. Toate aceste inele aveau insertii de pietre pretioase.

Dupa ce au fost deschise minele in Africa in anul 1866 diamantele au devenit foarte accesibile si in anul 1886 Tifanny a produs inelul de logodna care avea 6 gheare, o montura foarte ridicata care imbunatatea cu mult stralucirea diamantului. Inelul acesta care a devenit ulterior emblematic in casa Tiffany a ramas in trenduri pana in secolul XX.

Anii 20 reprezinta o perioada foarte buna in care economia si societatea au inflorit, au avut loc transformari considerabile iar inelele de logodna au iesit din simplitatea lor normala si au devenit mult mai elaborate avand filigran si foarte multe pietre, iar stilul a purtat numele de eduardian.

Acestea sunt doar cateva etape in istoria inelului de logodna si cu siguranta sunt mult mai multe de spus despre aceste inele insa pentru moment credem ca ai putea sa te inspiri din aceste perioade pentru a oferi cel mai original inel de logodna.

There are no comments.

Leave a Reply