Descopera de ce ciocolata este dulcele preferat al tuturor si de ce consumul acesteia aduce numeroase beneficii!

0 Shares
0
0
0

Descopera de ce ciocolata este dulcele preferat al tuturor si de ce consumul acesteia aduce numeroase beneficii!Ciocolata este unul dintre cele mai populare cadouri si orice ocazie este buna pentru a o oferi cuiva. Este, de asemenea, unul dintre cele mai iubite cadouri. Unii spun ca poate crea dependenta, dar toti sunt de acord ca te face sa te simti mai bine, mai ales daca este vorba despre praline de ciocolata cu crema Alunetta. Dar esti constient de ceea ce este ciocolata cu adevarat? Asigura-te ca citesti ghidul de mai jos!

Rafturile magazinelor sunt pline de bomboane de ciocolata. Retete romanesti sau straine, cu sau fara umplutura, ambalate frumos, te incurajeaza sa cumperi. Merita sa cumperi ciocolata si sa o consumi, dar nu uita ca cele mai valoroase ingrediente ale ciocolatei sunt cacao si untul de cacao . Intre timp, in majoritatea ciocolatelor, cel putin jumatate din ingrediente este zaharul.

Cacao provine din America Centrala. Mayasii au cultivat si au consumat-o in jurul anului 1500. Astazi nu exista un dietetician care sa spuna un singur cuvant rau despre boabele de cacao. Se estimeaza ca prelungeste viata, este un prebiotic excelent (adica hrana pentru o flora intestinala buna si … imbunatateste starea de spirit. 

Nu e de mirare ca boabele de cacao sunt deseori numite „hrana zeilor”, deoarece datorita valorii sale nutritive se afla in capul listei asa-numitelor „super alimente”. Conform bazelor de date americane, 100 de grame de cacao (nu o bautura, ci o pulbere) dau aproximativ 230 de kilocalorii. Cacao contine aproape 20% proteine ​​si aproape 60% grasimi. Cacao contine fier, magneziu, potasiu, zinc, vitamine din grupa B , dar si cofeina si folati. Cu alte cuvinte: sanatatea insasi. Cu toate acestea, ceea ce este de fapt in cacao depinde de modul in care boabele au fost zdrobite si pregatite pentru vanzare.

In Suedia, au fost efectuate studii in care s-a constatat ca aproximativ 50 g de cacao pe saptamana reduc riscul de infarct si accident vascular cerebral . Potrivit multor cercetatori, flavonoidele scad tensiunea arteriala si scad colesterolul LDL „rau”.

Datorita continutului unei cantitati mari de antioxidanti care protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, cacao previne imbatranirea prematura. De asemenea, imbunatateste memoria si concentrarea si  creste nivelul de serotonina, adica hormonul fericirii . Interesant este ca este uneori recomandata ca ajutor pentru somn, in ciuda faptului ca are in continut cofeina. Adormirea este facilitata de un nivel ridicat de serotonina, care se transforma in melatonina si te face sa adormi mai repede.

Daca vrem sa stii si mai multe, este demn de remarcat faptul ca ciocolata creste si libidoul si, astfel, activitatea sexuala. Exista, de asemenea, studii care arata ca are chiar proprietati curative si este similara cu marijuana medicinala.

Magia ciocolatei cu lapte

Toata lumea iubeste ciocolata cu lapte – cu cateva exceptii. Exista oameni care isi promit ca vor manca un singur cub si dupa un timp … intreaga tableta dispare.

De ce ciocolata cu lapte are un gust atat de bun ? Specialistii considera ca datorita combinatiei de zahar si grasimi intr-o anumita proportie, se vor obtine jumatate din calorii din zaharuri si jumatate din grasimi. Dupa cum se crede, primul aliment uman are aceeasi compozitie calorica este laptele matern.

Cu toate acestea, in ciocolata, chiar si in cea cu lapte, cacao este cel mai important ingredient. Continutul de cacao si multitudinea de ingrediente determina daca merita sa cumperi sau nu o astfel de ciocolata.

0 Shares