Share Button

Una dintre cele mai mari neplaceri pe care o poate avea un sofer care detine un autoturism cu motor diesel, este aceea de a constata ca i s-a defectat turbosuflanta masinii. Aceasta de regula se defecteaza in urma unui lant de evenimente sau interventii necorespunzatoare.

In cele mai multe cazuri, daca se respecta vizitele cu masina in service la timp, si daca masina primeste doar uleiul mentionat in cartea service a masinii, cu siguranta sansele ca turbosuflanta sa saiba de suferit, sunt foarte mici.

Fireste, pot exista si alte cauze care sa provoace defectiunea turbosuflantei, iar mai tarziu putin veti afla care sunt acestea. Pana atunci insa, iata care sutnt cele mai importante simptome ale turbosuflantelor defecte.

Performanta scazuta sau lipsa de putere.

Acesta este un posibil semn care va poate atentiona de o eventuala defectiune a turbosuflantei masinii. Pentru a afla mai multe detalii, se recomanda verificarea furtunelor si a filtrelor.

Se recomanda de-asemenea o verificare pentru a vedea daca sistemul de injectie functioneaza la capacitate normala, si se recomanda verificarea sistemului de evacuare al masinii, chiar si a catalizatorului si a DPF-ului.

Zgomot neobisnuit in timpul functionarii

In cazul in care se aude un zgomot neobisnuit al motorului, este nevoie de verificarea furtunelor si a racordurilor flexibile, pentru a vedea daca exista scurgeri sau defecte. Este de-asemenea necesara verificarea conexiunilor, dar si a radiatorului intercooler astfel incat sa fie descoperite scurgerile sau crapaturile daca acestea exista.

Fum excesiv pe evacuare

Acesta poate fi de-asemenea un semn cae va poate informa despre o posibila defectiune a turbosuflantei. Verificati in aceste conditii filtrul de aer, verificati specificatiile uleiului de motor pentru a va asigura ca masina are uleiul recomandat de catre producator.

Verificati de-asemenea furtunul de scurgere al uleiului, pentru a va asigura ca acesta este curat, si nu este limitat.

In cazul in care se observa depozite de carbon sau de ulei pe distribuitorul de evacuare sau turbina, este nevoie sa se faca o verificare pentru a descoperi daca nu cumva exista o mai mare presiune decat ar trebui, la nivelul carterului motorului. Se recomanda o verificare si pentru a afla daca sistemul de aerisire functioneaza la parametri optimi.

Consum excesiv de ulei

In cazul in care constatati faptul ca motorul masinii dvs. are un consum excesiv de ulei, verificati mai intai de toate daca uleiul din motor este cel recomandat de producatorul auto. Verificati furtunul de scurgere astfel incat sa va asigurati ca uleiul este curat, si este in cantitate potrivita.

Apoi, in cazul in care se gasesc depozite de ulei sau depozite de carbon pe distribuitorul de evacuare sau pe turbina, va fi necesara o verificare pentru a afla daca blocul motor este bine lubrifiat.

Trebuie verificat de-asemenea daca exista o presiune mare la nvelul carterului motorului, astfel incat sa stiit daca sistemul de aerisire al masinii functioneaza corespunzator.

Cauze ale defectarii turbosuflantei

Cand turobosuflanta masinii este defecta, aveti doua optiuni, si anume sa optati pentru reconditionare turbosuflante, sau sa cumparati o turbosuflanata second hand. Foarte multi dintre cei care au turbosuflantele defecte, aleg reconditionarea.

In ceea ce priveste cauzele care au dus la aparitia unei astfel de defectiuni, acestea ar fi urmatoarele: patrunderea unui corp strain in turbosuflanta (rugina, materiale de garnitura); lipsa de lubrifiere, contaminarea uleiului (aceasta problema este cauzata de schimbul de ulei la intervale mai mari de timp decat este indicat, si intretinerea precara a masinii).

Asadar, exista multe simptome care va pot duce cu gandul la defectiunea turbosuflantei masinii, iar cauzele pentru care are loc o asemenea defectiune, le-ati putut descoperi in acest articol, la fel ca si solutia pentru remedierea problemei (reconditionare sau turbosuflanta sh).

There are no comments.

Leave a Reply