Share Button

De ce este necesara o noptiera in dormitor?In timp ce patul este considerat a fi punctul focal al unui dormitor, exista cateva alte piese de mobilier care completeaza un dormitor. O noptiera este una dintre aceste piese care trebuie sa existe in orice dormitor. O noptiera va poate pastra dormitorul mai curat si mai ordonat. Este folosita in mod traditional pentru a aseza o veioza, o lanterna, telefonul, dar si diferite alte elemente esentiale langa pat.

Este posibil ca pe timpul noptii sa aveti nevoie de diferite obiecte, sau chiar sa beti un pahar cu apa, iar toate aceste lucruri va pot fi acum la indemana, cu ajutorul unei noptiere.

Exista diferite tipuri de noptiere pe care le puteti cumpara pentru dormitorul dvs. Aceste obiecte de mobilier sunt de obicei din lemn. Ar trebui sa stiti despre tipurile disponibile pe piata inainte de a alege una pentru casa dvs.

Mese simple cu picioare

Aceste obiecte de mobilier pot fi utilizate pentru a aseza cateva articole de mici dimensiuni, dar si o lampa. Ele ocupa un spatiu mai mic si sunt potrivite pentru o camera mica. Unele dintre ele pot veni cu un singur sertar, care este suficient pentru a pastra obiectele importante pe timp de noapte.

Noptiere cu depozitare

Acestea sunt noptierele conventionale cu depozitare, iar partea superioara este utilizata pentru a plasa o lampa. Sunt mai asemanatoare cu un mic dulapior, prevazut cu sertare. Puteti stoca reviste, ziare si articole mici care sunt necesare zilnic.

Dulapuri mici

Aceste dulapuri sunt noptiere cu sertare si usi. Ofera suficient spatiu de depozitare pentru a va mentine dormitorul liber. Puteti pastra in siguranta obiecte de valoare si portofele in aceste tipuri de noptiere. Chiar si sosetele, chilotii sau incarcatorul telefonului au loc in aceste sertare.

Noptiere cu rafturi

Multe noptiere in modele moderne vin cu rafturi. Raftul noptierei poate economisi spatiu si este practic pentru dormitoarele moderne.

Cum sa le folosesc?

Principalul scop de a avea o noptiera este de a pastra cat mai aproape toate obiectele necesare inainte de a adormi, si dupa ce va treziti. Asezarea unei noptiere langa pat este de asemenea utila daca aveti nevoie de ceva in miezul noptii, deoarece mersul pe jos pentru a obtine obiectele in timp ce aproape dormiti in picioare, poate duce la accidente. Aici am mentionat cateva alte utilizari ale unei noptiere.

Pentru a pune lampile cat mai la indemana

Avantajele cele mai proeminente ale unei noptiere este ca aveti un loc unde sa pastrati o veioza pe timp de noapte, langa pat. Multi oameni prefera sa citeasca inainte de culcare. O lampa de citire plasata langa pat este la indemana si accesibila, deoarece o puteti opri inainte de a adormi.

Pentru a plasa carti si gadgeturi electronice

Noptiera de langa pat este un loc ideal pentru a pastra cartile pe care le-ati citit, fara a va ridica din pat inainte de a adormi. Puteti aseza si telefoanele, laptopurile si alte gadgeturi electronice pe masa pe care ati folosit-o chiar inainte de a dormi.

Pentru a plasa medicamente, un pahar cu apa si produse de urgenta

Multe persoane trebuie sa ia medicamente inainte de culcare sau imediat dupa ce s-au trezit. O tava pastrata pe noptiera cu toate aceste medicamente va fi mai accesibila. De asemenea, puteti plasa obiecte de urgenta precum o lanterna, un ceas cu alarma sau un ceas de mana; pentru a mentine aceste lucruri la indemana. Este cel mai sigur loc pentru a pastra un pahar cu apa in cazul in care va simtiti insetati in miez de noapte.

Imbunatatiti estetica dormitorului

O noptiera intr-un design atractiv ajuta la crearea unui echilibru in decorul dormitorului. Poate sa completeze patul si sa organizeze ordinea in camera. Mai mult, noptierele pot fi decorate in moduri diferite pentru a se potrivi cu interioarele tale.

Sfaturi de cumparare

Atunci cand alegeti o noptiera, trebuie sa tineti cont de dimensiunea si decorul dormitorului , in afara de bugetul alocat pentru mobilierul dvs. Iata cateva sfaturi pentru a alege noptiera potrivita.

Dimensiunea noptierei pentru dormitorul dvs. ar trebui sa depinda de spatiul disponibil de langa pat. Cea mai obisnuita inaltime a noptierei este de pana la saltea si nu mult mai inalta. Dar, puteti cumpara o noptiera de dimensiuni mici daca aveti un dormitor mai mic.

Cand intentionati sa cumparati o noptiera pentru dormitorul copiilor cu paturi supraetajate, puteti opta pentru o noptiera pentru un pat supraetajat. Astfel de noptiere sunt inalte si pot fi accesate de la suprafata superioara.

Noptierele din lemn sunt frumoase si de lunga durata. Puteti gasi mai multe modele si variante care sa se potriveasca cu decorul dormitorului. Exista noptiere neconventionale cu varf de sticla, cu un blat din marmura care arata exceptional de elegant.

Noptiera nu trebuie sa distraga atentia de la pat! Noptiera ar trebui sa completeze decorul dormitorului si sa se imbine cu acesta. Asadar, retineti schema de culori a camerei, alte piese de mobilier, tesaturi etc. inainte de a cumpara. De exemplu, o noptiera in negru poate fi ideala pentru un dormitor cu un decor tonifiat monocrom.

There are no comments.

Leave a Reply