De ce este important sa calatoresti

De ce este important sa calatoresti

0 Shares
0
0
0

De ce este important sa calatorestiCalatoria nu a fost niciodata la fel de usoara si economica ca acum si, indiferent cat de ocupati suntem, exista intotdeauna un decalaj pe care il putem folosi pentru o calatorie.

Dupa cum a spus Socrate, “Feriti-va de neproductivitatea unei vieti ocupate.”

Aici sunt primele motive pentru a calatori mai des si care sunt beneficiile unor plimbari si vacante dese.

Descarca Framey si ai o aplicatie gata de utilizat.

  1. Te bucuri de viata

Cand calatorim descoperim si experimentam lucruri noi, care multe dintre ele ne fac sa ne bucuram de viata diferit de modul in care eram obisnuiti cu ea.

Nu vrem sa spunem ca cineva nu se bucura de viata atunci cand nu calatoreste sau ca trebuie sa calatoreasca pentru a se bucura de viata, dar este adevarat ca atunci cand cineva calatoreste face lucruri pe care de obicei nu le face in mod normal.

  • Descoperiti si gustati arome si mirosuri noi, in special cu alimente.
  • Bucurati-va de peisaje diferite de cele cunoscute si de arhitectura si monumentele locului.
  • Activitati in aer liber pe care nu le-ai mai facut pana acum si iti plac.

Cand calatorim, deoarece ne aflam intr-un loc nou, pe care s-ar putea sa nu-l mai vizitam mult timp si poate chiar niciodata, ne “fortam” sa facem multe lucruri, pe care daca am trai in acel loc cu siguranta nu le-am face.

In plus, atunci cand calatorim petrecem mai mult timp in “modul contemplativ”, adica ne relaxam si experimentam momentul prin simturile noastre, ceea ce ne face sa ne bucuram mai mult de experienta.

  1. Te cunosti mai bine

A te cunoaste bine este cheia pentru a putea duce o viata fericita.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa facem doua lucruri: (1) sa ne expunem la lucruri noi; si (2) sa facem o munca introspectiva, in sensul de a reflecta si de a ne gandi la noi insine, la viata noastra si la ceea ce ne dorim de la ea.

Cu toate acestea, din cauza agitatiei zilnice, a ocupatiilor si a rutinei care ne trage in jos, putini sunt cei care dedica timpul necesar acestor doua sarcini.

Calatoria este scuza perfecta si oportunitatea de a face acest lucru.

Nu numai pentru ca atunci cand calatorim iremediabil vom fi expusi la lucruri noi pe care nu le stiam inainte despre existenta sa, ci si pentru ca ne vom fi deconectat de la viata pe care o lasam in urma (probleme, ocupatii, rutina etc.), ceea ce ne incurajeaza sa petrecem timp gandindu-ne la noi insine si la viata noastra.

  1. Pretuiesti ceea ce ai, mai mult, atunci cand te intorci din calatorie

Pana cand nu incetati sa aveti ceva, nu-l pretuiti in masura sa corecta.

Faptul ca suntem in afara a ceea ce am numi acasa, departe de anumite conforturi si de oamenii pe care ii iubim, ne face sa-i apreciem mai mult atunci cand ne intoarcem acasa. O calatorie intotdeauna iti va incarca bateriile si vei vedea productivitatea atunci cand te vei intoarce la job.

0 Shares