Cum se aleg corect materialele pentru ferestre

Cum se aleg corect materialele pentru ferestre termopan

0 Shares
0
0
0

Cum se aleg corect materialele pentru ferestreExista mai multe materiale din care pot fi facute ramele pentru geamuri termopan fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje.

Ferestrele din plastic sunt confectionate din asa-numitul PVC (polivinil), care este extrem de potrivit pentru producerea profilelor de ferestre datorita proprietatilor sale termoplastice. PVC-P, adica PVC moale, este utilizat pentru garnituri, si se dauga polistiren spumos in interiorul profilului ca strat izolant.

Prin incalzire, PVC-ul poate fi adus la aproape toate formele relativ usor. Astfel, formele de cadru complicate si individuale din plastic sunt usor de produs. Si datorita costurilor reduse de material si de fabricatie, ferestrele din plastic sunt mult mai ieftine decat, de exemplu, omologul lor clasic, fereastra din lemn.

Cu toate acestea, in primele zile, ferestrele din plastic aveau reputatia de a nu fi ecologice si de a fi prea putin izolatoare. In acel moment, pe buna dreptate, aceasta concluzie a fost dovedita. La inceput, aceste ferestre nici macar nu erau reciclate. Ferestrele din plastic vechi au fost incinerate si au emanat foarte multe gaze toxice. Astazi, geamurile pot fi reciclate pana la aproape 100%. Daca sunt eliminate in mod corespunzator, geamurile din PVC vechi sunt adaugate in bucla de reciclare si utilizate pentru a realiza noi profile de plastic.

Tehnologia de izolare termica s-a imbunatatit enorm de-a lungul anilor, motiv pentru care elementele moderne pot atinge uneori valori mai mari de izolare termica decat ferestrele conventionale din lemn.

Pentru a produce o rama din PVC, nu mai sunt folosite tehnologii care sa afecteze mediul. Acest lucru se realizeaza in asa-numitul proces de extrudare: PVC-ul sub forma de granule este incalzit si presat printr-o matrita. Racirea ulterioara a PVC-ului este momentul in care rama este modelata in forma dorita.

Aceste profiluri sunt apoi taiate la inaltimi individuale ale ferestrei si armate cu profile de otel pentru a asigura stabilitatea si protectia impotriva efractiei.

In urmatoarea etapa de productie, barele de profil individuale sunt sudate impreuna pentru a obtine forma finala a ferestrei. Acum fitingurile ferestrei sunt prinse in suruburi, iar balamalele sunt montate in cadru.

Dupa o inspectie in profunzime a calitatii sticlei, vitrajul este introdus in carcasa – ca vitraj dublu sau triplu, daca este necesar, si cu suplimente speciale. Ultimul pas in fabricarea ferestrelor este sa se ataseze chederele speciale pentru o izolare optima.

Toate resturile de plastic rezultate din procesul de productie, precum si ferestrele vechi sunt readuse la ciclul de reciclare. In primul rand, deseurile sunt maruntite aproximativ intr-o instalatie de reciclare, iar PVC-ul este separat de materialul strain. In urmatoarea etapa, plasticul este prelucrat in granule, iar calitatea vechiului PVC este imbunatatita prin diferite procese de separare si tratament. Ulterior, granulele sunt trecute prin procesul de extrudare in care sunt produse noi profile de PVC.

Datorita asa-numitului profil cu mai multe camere , geamurile din PVC izoleaza mai bine din punct de vedere termic. In camerele profilului ferestrei este aer, ceea ce asigura o izolare termica crescuta. In mod alternativ, polistirenul spumat este utilizat ca amortizor al sunetelor si al transferului termic.

Toate aceste aspecte fac ca ferestrele din PVC sa fie foarte cautate si extrem de apreciate.

0 Shares