Cum sa eviti accidentele auto?

0 Shares
0
0
0

Cum sa eviti accidentele auto?Oamenii apeleza la tot felul de asigurari pentru a fi despagubiti in cazul unor evenimente neplacute. Unii isi fac asigurari de viata, altii isi asigura locuinta si tot asa. In cazul soferilor, lucrurile nu stau diferit.

Daca esti sofer si ai masina, acest lucru vine la pachet cu asigurarea RCA pe care o poti incheia pe http://www.rcaautoieftin.ro/ . Daca nu ai aceasta asigurarare, nu ai voie sa circuli. Circuli fara asigurare, primesti amenda si iti poate fi retinut si certificatul de inmatriculare.

Este de dorit sa inchei o asigurare pe www.rcaautoieftin.ro pentru ca aici gasesti cele mai ieftine asigurari din Romania. In plus, poti avea si anumite beneficii pe care le afli cu usurinta accesand site-ul Rcaautoieftin.ro.

Cand e sa ti se intampla un accident, el se intampla. Insa, daca circuli prudent si esti atent, multe accidente pot fi evitate. Ce anume ai de facut? Vei vedea in cele ce urmeaza.

•    Atentie la luminile de avertizare. Inainte de a porni la drum, trebuie sa te asiguri de faptul ca totul este in ordine cu masina pe care o conduci. Nu trebuie sa ai in bord aprinse lumini de avertizare. Daca ai astfel de probleme, rezolva-le cat mai repede cu putinta.

•    Fiti atent. Este important sa conduci cu atentie si sa nu te concentrezi intr-un singur punct. Atunci cand esti sofer este importanta si vederea periferica pe care trebuie sa ti-o dezvolti cat mai repede. Foloseste-te de oglinizi si incearca sa aproximezi viteza autovehiculelor care circula pe aceeasi portiune de drum cu tine.

•    Schimba cu atentie banda. Atunci cand vrei sau cand trebuie sa schimbi banda de mers, fii atent la unghiurile moarte, astfel incat sa nu te trezesti cu surprize neplacute.

•    Verifica inainte de a intra in intersectie. Nu intra intr-o intersectie fara sa te asiguri in ambele sensuri, chiar daca ai prioritate. Multi dintre soferi circula haotic.

•    Semnalizeaza. Semnalizeaza atunci cand virezi la stanga sau la dreapta, atunci cand schimbi banda de mers sau atunci cand vrei sa faci o depasire. Ceilalti participanti la trafic nu au de unde sa afle ce intentii ai tu.

•    Respecta legile. Este important sa respecti ceea ce scrie in legi. Legile au fost date sa fie respectate, nu incalcate. Respecta legile si vei circula in siguranta.

•    Pastreaza distanta potrivita. Multi soferi sunt implicati in accidente din cauza faptului ca nu pastreaza distanta potrivita dintre masini. Aceasta trebuie calculata in functie de viteza. Cu cat mergi mai repede, cu atat trebuie sa pastrezi o distanta mai mare.

•    Pastreaza viteza legala. Este important sa respecti viteza legala. Este poate cel mai important sa circuli cu o viteza regulamentara pentru a evita accidentele. Din nefericire insa, in realitate lucrurile se petrec altfel.

Siguranta in trafic depinde de fiecare sofer in parte. Nimanui nu trebuie sa-i fie frica sa iasa cu masina pe strazi din cauza soferilor inconstienti. Nu uita ca oricine este asteptat acasa de cineva drag, inclusiv tu.

Respecta regulile de circulatie si nu te lasa influentat de soferii teribilisti. O simpla asigurare nu te salveaza de la moarte.

0 Shares