Vanessa Youness Amal, este un nume cunoscut in Romania, insa cu siguranta numele ei este cunoscut si in afara granitelor tarii.
Acest lucru este firesc in conditiile in care a reusit sa se vindece de o boala pentru care nu exista tratanemt, conform medicinei alopate. In acest caz, se poate spune ca Vanessa Youness Amal este dovada vie a faptului ca miracolele se intampla.
Cum a inceput totul?
Avea doar 22 de ani si tot viitorul in fata, pentru ca se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, insa a primit cel mai neasteptat diagnostic, scleroza multipla; in urma unui diagnostic facut pentru ca intr-o seara a cazut si si-a pierdut constiinta, revenindu-si de-abia dimineata.
La aflarea vestii ca sufera de SM, Vanessa Youness a dorit neaparat sa lupte impotriva acestei boli incurabile.
Scleroza multipla (SM) este una dintre cele mai frecvente boli ale sistemului nervos central. Sunt afectate persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani de cele mai multe ori.
Femeile sunt afectate de doua ori mai mult decat barbatii. SM poate duce la dizabilitati temporare sau permanente care afecteaza familia, parteneriatul, munca si propria dvs. bunastare mentala. Optiunile de vindecare nu sunt inca cunoscute comform expertilor in medicina alopata.
Procesul bolii se datoreaza cel putin partial inflamatiei. Sistemul imunitar directionat gresit ataca propriile celule nervoase din creier si maduva spinarii. Se vorbeste despre scleroza multipla ca fiind o boala autoimuna.
Cel mai adesea, SM apare cu un simptom brusc, cum ar fi paralizia, o deficienta vizuala sau o pierdere a sensibilitatii intr-o parte a corpului. Aceasta aparitie rapida se numeste „tractiune”. Esecurile dupa o recidiva pot disparea complet sau doar partial.
Este tipic pentru SM ca inflamatia poate aparea din nou in diferite puncte ale sistemului nervos la intervale de timp diferite. Denumirea de „scleroza multipla” este derivata din faptul ca cicatrizarea (scleroza) impietrita se formeaza in multe (multiple) locuri din creier si maduva spinarii.
85 la suta dintre toti cei suferinzi au o recidiva cu regresie simptomatica diferita si odihna interimara. Jumatate dintre acesti pacienti prezinta o deteriorare treptata dupa cativa ani, asa-numita „progresie secundara”. 15 la suta au o evolutie treptata de la inceput, fara niciun fel de scapari vizibile.
Se crede ca boala este declansata de interactiunea diversilor factori. Se stie ca scleroza multipla poate fi genetica si, prin urmare, poate aparea frecvent intr-o familie. De exemplu, daca unul din doi frati gemeni sufera de scleroza multipla, exista o sansa de 30 la suta ca gemenul lor sa dezvolte si SM.
Anumite influente de mediu si conditii geografice pot influenta, de asemenea, riscul pentru SM. Cu cat o persoana se apropie de ecuator, cu atat riscul sau de SM este mai mic. Riscul creste in continuare la sud si nord. Europa de Nord si America de Nord au cele mai mari rate de boala. Expunerea la soare poate juca un rol intr-o faza specifica a sistemului imunitar.
Exista, de asemenea, indicii potrivit carora contactul pe termen lung cu anumiti virusi poate determina sistemul imunitar sa se autoagreseze, si astfel sa creasca indirect riscul de SM. Cu toate acestea, faptul ca scleroza multipla poate fi cauzata direct de un agent patogen specific este foarte putin probabil.
Cum s-a vindecat Vanessa Youness?
Acum ca ati aflat pe scurt unele date despre aceasta boala, probabil doriti sa aflati si cum s-a vindecat Vanessa Youness Amal. Ei bine, a avut norocul de a-l intalni pe dr. Stefan Stangaciu, care i-a promis ca daca va respecta cu strictete planul sau de tratament, nu va ajunge niciodata in scaun cu rotile.
Acesta i-a pregatit un tratament Vanessei, care a ajutat-o sa stopeze evolutia bolii, si sa isi vindece complet leziunile provocate de boala. Tratamentul este prezentat amanuntit in cartea “Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFito Terapie”, pe care Vanessa a lansat-o la 11 ani de la primirea diagnosticului. In acest timp, nu doar ca s-a vindecat, ci a lansat unele proiecte de antreprenoriat social, cu scopul de a ajuta si alti pacienti sa se vindece.