Covasna – o destinatie perfecta pentru experiente multe si variate

0 Shares
0
0
0

Descoperă Covasna: o comoară ascunsă!

Covasna, situată în inima României, este o destinație care te va surprinde cu frumusețea și diversitatea sa. Hai să explorăm împreună ce are de oferit această regiune minunată!

Introducere…

Covasna este un județ situat în partea central-estică a României, în regiunea istorică a Transilvaniei. Este înconjurat de munți pitorești și este cunoscut pentru peisajele sale naturale impresionante. Orașul Târgu Secuiesc, situat în depresiunea cu același nume, este unul dintre cele mai cunoscute locuri din zonă.

Covasna este faimoasă pentru stațiunile sale balneoclimaterice, unde poți beneficia de tratamente cu ape minerale și gaze mofetice. Este un loc ideal pentru relaxare și reînnoire, oferind o gamă largă de activități pentru toate vârstele:

  • Turism Activ: Poți explora traseele de drumeție, ciclism sau echitație prin munții din jur.
  • Relaxare și Wellness: Bucură-te de tratamentele spa și de băile terapeutice în stațiunile balneare.
  • Explorare Culturală: Vizitează mănăstirile, castelele și monumentele istorice din zonă.

Ce merita sa vizitezi?

Covasna, cunoscută și ca “Țara Minunilor”, este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și istorie. Iată câteva dintre locurile pe care nu ar trebui să le ratezi:

  • Lacul Sfânta Ana. Singurul lac vulcanic din România, Lacul Sfânta Ana, este un loc de o frumusețe rară. Situat în Masivul Ciomatu, lacul are o formă aproape perfect circulară și este alimentat exclusiv din precipitații. Apa cristalină și peisajul înconjurător fac din acest loc o destinație perfectă pentru drumeții, picnicuri și fotografii memorabile.
  • Cetatea Sfântu Gheorghe. Un monument istoric impresionant, Cetatea Sfântu Gheorghe, este plină de povești și legende. Construită în secolul al XV-lea, cetatea a fost martoră la numeroase bătălii și evenimente istorice. Vizitatorii pot explora zidurile masive, turnurile și camerele secrete, în timp ce ghizii locali împărtășesc povești fascinante despre trecutul său glorios.
  • Parcul Național Vânători-Neamț. Deși nu se află în județul Covasna, Parcul Național Vânători-Neamț este o destinație populară în apropiere și merită o vizită. Acest parc protejat este un sanctuar pentru flora și fauna unică a României, inclusiv pentru zimbrii europeni, care au fost reintroduși în zonă. Traseele bine marcate oferă oportunități excelente pentru drumeții, observarea păsărilor și studiul naturii.

Alte atractii nobile in Covasna:

  • Stațiunea Balneară Covasna: Cunoscută pentru apele minerale cu proprietăți terapeutice, este un loc ideal pentru relaxare și tratamente de wellness.
  • Biserica Fortificată din Moacșa: Un exemplu remarcabil de arhitectură medievală, cu ziduri groase și turnuri de apărare.
  • Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta: Un complex monahal impresionant, cu o arhitectură deosebită și o atmosferă liniștită.

Covasna este o regiune care îmbină frumusețea naturală cu bogăția culturală și istorică. Fie că ești un aventurier dornic de explorare sau un călător în căutarea liniștii și relaxării, Covasna are ceva de oferit pentru fiecare.

Încheie Vacanța cu un Zbor cu Balonul cu Aer Cald

Iar dacă vrei să îți faci vacanța în Covasna cu adevărat memorabilă, hai la un zbor cu balonul cu aer cald. În depresiunea Târgu Secuiesc, lângă Brașov, poți experimenta priveliștile uluitoare ale frumoaselor peisaje dintr-o perspectivă uimitoare. Balonul îți oferă o vedere de 360 de grade și o experiență pe care nu o vei uita niciodată.

Zborul cu balonul este disponibil pe tot parcursul anului, fiecare anotimp oferind o experiență unică. Poți alege între un zbor pentru o persoană, un zbor romantic sau chiar închirierea unui balon pentru un grup. După aterizare, vei putea asista la strângerea balonului și te vei bucura de șampanie din partea casei. Balonul poate ajunge la o înălțime de aproximativ 1000 de metri, oferindu-ți o experiență de neuitat.

Covasna este o destinație care îmbină frumusețea naturală cu o gamă variată de activități și experiențe. De la tratamentele balneare până la zborul cu balonul cu aer cald, există ceva pentru fiecare în această regiune minunată. Nu rata ocazia de a explora această comoară ascunsă a României și de a crea amintiri de neuitat!

0 Shares