Share Button

Cu siguranta, cei care locuiesc la bloc si nu au optat inca pentru centralele termice ca sursa de energie termica pentru locuinta lor, si inca primesc caldura la comun, isi doresc cat mai rapid sa treaca si ei la energia oferita de catre aceste centrale termice.

Ei bine, este destul de greu sa stii sa iti alegi o centrala termica, mai ales daca nu prea ai cunostinte in acest domeniu, pentru ca alegerea unei astfel de centrale termice, se face in functie de mai multi factori, la fel ca si alegerea oricarui alt tip de produs.

Cei mai multi oameni dintre toti cei care isi doresc pentru locuinta lor o astfel de centrala, isi doresc o centrala termica pentru un consum mai mic, si spera ca odata cu achizitionarea acesteia, sa plateasca mult mai putini bani pentru consumul de energie.

Trebuie insa mentionat faptul ca nu exista nici un secret pentru ca preturile facturilor energiei termice sa scada. Aceste centrale termice au un consum atat de mic sau de mare, in functie de dorintele si de nevoile oamenilor.

Sunt persoane care in momentul in care isi doresc sa isi cumpere o centrala termica, fac o comparative intre un model care ii apartine unui producator, si un model care ii apartine altui producator.

Ei bine, aeste comparatii cu siguranta nu sunt relevante si corecte. In cazul in care totusi, oamenii isi doresc sa faca o comparatie, atunci da, se poate, insa se va face o comparative doar intre tehnologiile centralelor.

In ceea ce priveste eficienta centralelor termice, aceasta va fi comuicata de catre fiecare producator in documentatia comerciala, si ar trebui sa fie de cel mult 94% pentru centralele termice conventionale, si de cel mult 109% pentru centralele in condensare.

Deci, eficienta intre cele doua mdele de centrale termice este similara, iar diferentele dintre doua modele de centrale termice se fac in functie de dotarile si functiile acestora.

Chiar si numele brandului conteaza foarte mult pentru oamenii care isi cumpara o centrala termica, sa nu mai spunem de perioada de garantie de care beneficiaza centrala.

Ca sa revenim la consum, aici trebuie iarasi amintit faptul ca utilizarea diferita a centralei va duce la un consum diferit de energie electrica, iar aici conditiile variaza foarte mult.

De exemplu, consumul de energie electrica depinde foarte mult si de cat de bine este izolat termic apartamentul, sau depinde de cum este utilizata centrala, de cat de bine sau rau sunt incalzite apartamentele vecine,si asa mai departe.

Aici este iarasi important de mentionat faptul ca pentru ca temperatura sa fie de exemplu de 20 de grade Celsius in locuinta, intr-un apartament izolat foarte bine, se va consuma mai putina energie, decat intr-un apartament care nu este izolat.

Deasemenea, un consum mai mic de gaz, poate sa fie influentat si de o instalatie foarte eficienta.

Asadar, dupa cum se poate observa, consumul unei centrale termice poate sa fie influentat de mai multi factori importanti, si nu se poate spune ca o centrala consuma mai mult decat alta, sau mai putin.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply