Ce poti face cand iti scapi cafeaua pe tastatura?

Ce poti face cand iti scapi cafeaua pe tastatura?

0 Shares
0
0
0

Ce poti face cand iti scapi cafeaua pe tastatura?
In momentul in care ai timp liber pentru a viziona un film sau pentru a naviga pe internet, cu siguranta iti vei lua langa tine si o ceasca de cafea, sau o punga cu cipsuri, pe care le vei tine langa laptop.

Ei bine, atunci cand ai cipsurile, sau orice alt fel de mancare, sau atunci cand ai ceasca de cafea, trebuie sa ai foarte mare grija pentru ca acestea sa nu faca involuntar cunostinta cu tastatura laptopului.

Sunt insa si situatii in care, cafeaua de exemplu, datorita unei mici neatentii, se varsa peste keyboard laptop, iar intr-o astfel de situatie trebuie sa stii cu exactitate ceea ce ai de facut, pentru ca orice urma de umezeala ii poate dauna grav tastaturii.

Daca din nefericire pentru tine, treci printr-o astfel de situatie, trebuie sa stii exact ce ai de facut, pentru  a nu-i permite lichidului sa patrunda in interiorul echipamentului, unde ar putea provoca mari daune, si trebuie sa actionezi cu mult calm, fara a intra in panica.

In primul rand, trebuie sa scoti cat mai rapid laptopul din priza, in momentul in care cafeaua a fost scapata pe tastatura. Intr-o astfel de situatie, nu mai trebuie sa pierzi timpul pentru a salva fisierele la care lucrezi, pentru ca in astfel de cazuri, cateva secunde in plus, pot fi fatale laptopului. Deci, trebuie sa stingi cat mai rapid echipamentul.

Odata ce ai inchis laptopul, urmatorul pas pe care il vei avea de facut va fi acela de a-l intoarce-l intr-o parte, pentru ca tot lichidul sa se scurga spre exterior. In nici un caz nu trebuie sa lasi lichidul sa se scurga inspre display, pentru ca in acest caz, problemele cauzate vor fi mult mai grave.

Dupa ce vei efectua cu succes si acest pas, urmatoarea etapa pe care o vei avea de parcurs va consta in stergerea tastaturii folosind o carpa textila, al carei rol va fi acela de a absorbi umezeala ramasa, iar dupa aceea ar fi bine sa deconectezi toate cablurile si sa indepartezi bateria laptopului.

Odata ce vei efectua si acest pas, va trebui sa scoti tastatura laptopului, iar pentru asta iti va trebui o surubelnita, care te va ajuta sa indepartezi acele suruburi care tin carcasa, dupa care vei indeparta tastatura si vei astepta sa se usuce partile interne si externe, pentru ca umezeala sa nu afecteze circuitele.

Ar fi indicat daca ai avea la dispoizitie solutie pentru caratat circuite, sa pui cateva picaturi pe un prosop sau pe o laveta, si sa stergi circuitele interne ale tastaturii, insa trebuie sa ai foarte mare grija pentru ca aceste circuite sunt foarte sensibile, iar in urma unei miscari gresite, sunt sanse mari sa ai nevoie de o alta tastatura laptop.

Referitor la tastatura echipamentului, nu trebuie sa incerci sa o usuci fortat utilizand uscatorul de par sau alte astfel de dispozitive, pentru ca astfel lichidul va putea fi impins spre circuitele interne, si ar provoca pagube mult mai serioase.

In cazul in care efectuezi toti acesti pasi, iar dupa ce se usuca tastatura, nu mai functioneaza, cu siguranta nu iti ramane altceva decat sa iti duci echipamentul la service, unde specialistii isi vor da seama care este solutia ideala pentru a putea folosi din nou laptopul.

0 Shares