Share Button

Ce faci daca s-a spart ecranul tabletei Sony Xperia Z?Reparatii Sony garanteaza costurile depanarii unui ecran spart sau a touchscreen-ului unei tablete Sony la preturi acceptabile, intr-un service Gsm, pentru ca doar intr-un service autorizat exista o echipa de experti calificati, dar reparatiile pot fi asigurate si mai bine de catre producatorul Sony.

Daca va ganditi ca tabletele sunt rezistente, nu este totusi asa, daca le scapati din mana sau daca curg lichide pe acestea, sunt niste gadgeturi sensibile, ca niste calculatoare portabile sofisticate.

Chiar daca sunt protejate cu huse sau geamuri de protectie, totusi depinde de accidentul produs, care poate deteriora mai grav sau mai putin grav ecranul sau touchscreen-ul tabletei Sony.

In primul rand, se va constata defectul, poate fi un defect mic, adica ecranul este doar putin spart, si atunci nu influenteaza functionarea optima a tabletei, dar daca este un ecran care s-a spart foarte rau, cu siguranta nu mai puteti folosi tableta in conditii optime.

Constatarea defectiunii este gratuita si se efectueaza pe loc. Modalitatile de verificare si testare trebuie sa fie cele mai eficiente si noi pe piata reparatiilor Sony. Se verifica daca a fost afectat doar ecranul sau si touchscreen-ul, pentru a se constata daca are fisuri sau probleme electronice mai mari, care tin de calitatea culorilor, de contrast, de pixeli, etc.

Pretul reparatiilor sunt in functie de service-urile respective, si chiar daca esti in garantie trebuie sa platesti pentru ca defectele nu sunt acoperite de garantie. Este indicat ca service-u sa fie la producator, pentru ca se va pastra garantia pentru posibile alte defectiuni.

Iar ca dezavantaj in cazul service-ului la producator este timpul mai lung in care se asigura reparatia, pentru se interpune curieratul de la client la producator, pe care nu il gasesti foarte aproape de locatia oricarui service, de aceea uneori poate dura chiar doua saptamani.

Nu este indicat sa incerci sa repari tableta de unul singur pentru ca vei pierde garantia si atunci producatorul nu mai poate interveni, va observa imediat ca ai umblat in interiorul tabletei, pentru ca producatorul stie cel mai bine care componente sunt originale si care nu sunt.

Doar producatorul Sony poate executa cele mai profesioniste reparatii ale piesei extrem de importante, care este ecranul unei tablete, si care are nevoie de maxima atentie, mai ales cand s-a spart si nu mai se poate folosi in conditii optime touchscreen-ul, adica tableta isi pierde de fapt partea cea mai importanta, prin care se ajunge la orice aplicatie, touch-ul.

Producatorul Sony va asigura componentele originale, si in final tableta Sony Xperia Z va functiona ca atunci cand a iesit din fabrica, dar recomandarea producatorului va fi ca posesorul tabletei sa aiba mult mai multa grija pentru a evita astfel de deteriorari, care nu pot fi reparate decat de cateva ori, in final mai multe reparatii ale unui ecran vor duce cu siguranta la necesitatea inlocuirii tabletei cu una noua, ceea ce este in dezavantajul producatorului, chiar daca garantia asigura si acest aspect. Acordati atentie gadgetelor dumneavoastra in orice situatii ati fi!

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply