Share Button

Dealerii parteneri ai unor marci de prestigiu ofera servicii numeroase de testare a autoturismelor second-hand in momentul vanzarii-cumpararii. Acestia va ofera garantia ca ati achizitionat un autoturism in stare buna de functionare fara sa va expuneti la numeroase riscuri.

Reprezentanta BMW ofera prin reteaua de service-uri autorizate, doua tipuri de verificari:

Verificarea completa care are 72 de puncte de verificare numita si verificare la 360 de grade. Al doilea tip este verificarea in 12 puncte care este mai ieftina dar insuficienta.  Reprezentantii BMW afirma ca nu poate exista o verificare care sa sa va garanteze 100% starea tehnica a autoturismului.

Pot fi defecte ascunse care nu se pot gasi decat daca autoturismul este demontat ceea ce reprezinta o utopie. Serviciile de testare a autoturismelor second-hand sunt aplicate pentru absolut orice model cat si pentru alte marci care sunt asigurate prin diverse parteneriate cu alti dealeri autotizati pentru testele electronice. Aceste teste se refera la partea mecanica, electrica, amortizoare, franare, vopsea si test drive.

Opel-Chevrolet ofera servicii de testare pentru absolut toate marcile auto importante, acestea incluzand diagnoza auto computerizata care include si verificarea km reali, testare mecanica, tinichigerie, electrica, test drive, documente autoturism.

Reteaua de dealeri Dacia si Renault se concentreaza pe vanzarea de autoturisme noi deci nu are ca activitate principala consultanta catre cumparatorii de modele second-hand.

Ford furnizeaza servicii de testare a modelelor second-hand, iar acestea se aplica pentru autoturismele marcii in intreaga retea de dealeri si reprezentante. Serviciile de testare includ istoric reparatii in garantie, campanii service active, mecanica, electrica si electronica, eventuale actiuni de recall. Reteaua de dealeri si reprezentante Ford se axeaza in principal pe modelele acestei marci, punand foarte putin accent pe alte marci.

Dealerii Porsche Romania ofera servicii complete de testare a autoturismelor (diagnoza computerizata, stare autoiturism, nivel lichide, suspensie, etc.). Un alt producator care ofera servicii de verificare completa a autoturismelor este Toyota. Acesta se adreseaza in principal marcilor Toyota si Lexus.

In anumite conditii speciale se poate adresa si altor marci de autoturisme. Costurile de vertificare in cazul unui buy-back sunt gratuite in cazul marcii Toyota.

Bineinteles ca exista servicii complete de diagnoza auto si la ceilalti mari producatori de autoturisme cum ar fi Peugeot, Citroen, Fiat, Volkswagen, Audi, Mercedez, etc. Aceste servicii aduc garantia  ca un autoturism rulat este in conditii optime de functionare, asigurand de asemenea siguranta in trafic a pasagerilor acestuia.

Toate reprezentantele sau dealerii auto cauta sa asigure servicii cat mai complete de diagnoza auto pentru marcile proprii cat si pentru celelalte marci existente pe piata. Preturile acestor servicii pot porni de la 50-60 de ron pentru teste simple si pot ajunge la preturi mult mai mari in cazul testelor complexe, chiar si pana la 500 de ron.

Preturile testelor pot varia de la dealer la dealer, iar programarea trebuie facuta cu cateva zile inainte de testare. Concluzionand, trebuie sa spunem ca se realizeaza in principal verificari de tinichigerie, de componente mecanice si totodata de diagnoza computerizata.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply