Share Button

Ce cred oamenii despre casele de amenet?Foarte multa lume in momentul in care aude termenul de “casa de amanet” se gandeste la foarte multe lucruri negative.

Exista foarte multe persoane care de multe ori vorbesc in necunostinta de cauza, iar aceste persoane induc foarte multe alte persoane in eroare.

Exista multe persoane care considera faptul ca o casa de amanet este o inselatorie, pentru ca toti oamenii care trec pragul unei case de amanet au foarte multe de pierdut. Multi dintre oameni cred ca odata ce o persoana isi amaneteaza bunurile isi pierde automat bunurile respective.

Lucrurile nu stau chiar asa insa. O casa de amanet poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru toti cei care au nevoie urgenta de bani.

Exista insa si persoane care s-au documentat putin, sau persoane care au avut de-a face cu casele de amanet si cunosc modul in care functioneaza acestea, si stiu ca o casa de amanet poate fi extrem de utila pentru foarte multe persoane.

O casa de amanet poate sa ajute cu sume de bani orice persoana care gireaza cu bunuri de valoare in schimbul banilor respectivi, iar in continuarea acestui articol vom dezbate acest aspect important.

De exemplu, exista persoane care atunci cand au nevoie de bani aleg sa se imprumute de la o casa de amanet iar drept garantie lasa una sau mai multe bijuterii din aur. Asta nu inseamna insa ca automat persoanele respective isi pierd dreptul asupra bijuteriilor. Cei care opteaza pentru amanet aur sau amanet bijuterii isi pot recupera rapid bunurile amanetate, insa trebuie ca inainte de asta sa isi plateasca datoria.

Exista o multime de persoane care nu au multe bijuterii sau care nu au bijuterii pe care sa le amaneteze, insa au doua – trei smartphone-uri, o tableta sau un laptop. Ei bine, important de precizat este faptul ca acum si aceste produse se pot amaneta, pentru ca toate casele de amanet ofera imprumuturi de genul amanet electronice.

La fel ca si in cazul bijuteriilor, si cei care amaneteaza dispozitive electronice au posibilitatea de a-si recupera bunurile in momentul in care isi achita datoria catre casa de amanet.

Pentru cei care au nevoie de bani exista si varianta unui imprumut de genul amanet auto, ceea ce inseamna ca pentru suma de bani oferita de catre casa de amanet, trebuie girat cu un autoturism.

Se pare ca din ce in ce mai multe persoane care au nevoie de bani multi aleg sa opteze pentru amanetarea autoturismului. Aici este important de precizat faptul ca pentru a se incheia un asemenea contract de amanet sunt necesare urmatoarele documente:

  • Cartea de identitate a proprietarului masinii;
  • Certificatul de inatriculare al masinii (talonul);
  • Cartea de identitate a masinii;
  • In cazul in care masina este detinuta de catre o firma, contractul de amanet nu se poate incheia decat daca pe langa celelalte documente clientul prezinta si o copie dupa certificatul de inmatriculare a firmei in Registrul Comertului.

Referitor la contractul de amanet auto trebuie precizat faptul ca acesta se incheie pe o perioada de 30 de zile, dar la cererea clientului, perioada de valabilitate a acestuia se poate prelungi.

Deci, dupa cum se poate observa, o casa de amanet nu le creeaza oamenilor probleme, ci ii ajuta pe acestia cu bani pentru a-si rezolva problemele.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply