Vine o zi in care fiecare din noi spune a venit momentul sa cumpar electronice si multi ne gandim la camere semi profesionale.
Daca vreti sa va cumparati o camera foto profesionala si nu stiti sa alegeti intre DSLR si mirrorless acest articol va vine in ajutor si va explica pe capitole care vor fi principalele diferente intre clasele de aparate foto in asa fel incat in final veti avea si raspunsul la intrebarea ce e mai bun DSLR sau mirrorless.
Camerele foto de pe smartphone sau de pe telefon sunt tot mai puternice dar inca nu au o claritate care sa se poata apropia de cea a aparatelor profesioniste.
Cu toate acestea in momentul in care vine vorba despre cumpararea unei camere dedicate multi ne rezumam sa citim specificatiile si din aceste specificatii nu stim tot si ajungem sa facem alegeri gresite foarte usor.
Inainte de a incepe sa studiati ofertele va trebui sa va restrangeti si campul de cautare tinand cont de toate pretentiile pe care le aveti de la asemenea obiecte si de modul in care doriti sa utilizati obiectul dar si de bugetul pe care puteti sa il alocati.
Noi suntem aici pentru a va ajuta sa luati decizia perfecta si va prezentam pasii pe care ar trebui sa ii respectati inainte de a va decide.
Cel mai important va fi sa intelegeti ce aparat vi se va potrivi. In cazul in care nu sunteti fotografi incepatori priviti realizarea imaginilor ca pe un hobby sau veti folosi camera in mod avansat atunci un aparat foto de nivel entry cu setari automate sau compact va este mai mult decat suficient.
In cazul in care vreti imagini de calitate si sa va jucati in setari pentru a ajunge la reuzltatul optim veti avea nevoie de o camera de nivel entry dar DSLR pentru ca aceste aparate sunt in clase medii de pret si performanta.
In cazul in care sunteti fotografi profesionisti urmeaza sa aveti in mod cert nevoie de un DSLR puternic ce va avea si un pret destul de mare. Pretul unui aparat foto creste in mod proportional cu pretentiile pe care le avem si de aceea va trebui sa gasiti une echilibru intre cele doua elemente cheie.
O greseala destul de des intalnita printre incepatori este ca se puna accentul pe numar de pixeli. Este important si numarul de pixeli dar nu este un factor decisiv in ceea ce priveste calitatea pe care o au aparatele.
Ce mai mult va conta calitatea pe care o au lentilele in asa fel incat un senzor performant de doar 5 MP are tot potentialul de a face imagini ai bune decat un senzor care are 10 MO, adica dublu.
Un aspect la fel de important de care va trebui sa tinem cont este si nivelul de zoom optic iar functia aceasta e prezenta pe toate camerele existente pe piata. Cu cat zoomul e mai mare cu atat e mai bine. Nu confundati zoom optic cu cel digital pentru ca sunt doua lucruri total diferite.